avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... legea 29/2018 tva retroactiv
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

legea 29/2018 tva retroactiv

Avand in vedere ca Fiscul nu poate reîncadra veniturile din vânzarea imobilelor ca venituri din activități independente pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2017 conform legii 29 din anul acesta ,considerati ca deciziile de impunere emise de fisc in care mi de oameni au avut de plata tva retroactiv mai sunt valabile ?Sau mai pe scurt cei care au platit tva pana acum vor primii banii inapoi ?Ce credeti ca se va intampla cu cei care nu au platit pana acum si inca au procese in desfasurare pe aceasta tema ?
Cel mai recent răspuns: sorin1977 , utilizator 11:34, 30 Martie 2018
Logica teoriei mulţimilor pentru Legea 29/2018


Preţul într-un contract civil reprezintă baza impozabilă care este folosită la calculul impozitului pe venit pentru tranzacţiile impozabile din patrimoniul personal defipte de art 111 CF. ANAF a reîncadrat patrimoniul personal ca activitate economică, folosind aceiaşi bază impozabilă pentru calculul TVA defipte de art 269 CF. Deci preţul reprezintă principalul si atasat pretului sunt impozitul pe venit si TVA ce reprezinta accesorii in sensul in care ele urmeaza intotdeauna principalul. Daca am avea
• cercul multimea A=baza impozabila si impozit si
• cercul multimea B=baza impozabila si TVA,
• operațiunea de intersecție a elementelor a două mulțimi este baza impozabila.
Partea comună ambelor cercuri este intersecția acestora. Daca impozitul este un accesoriu al principalului si TVA este tot accesoriu.
Art 1 din Legea 29/2018 spune că în cazul tranzacțiilor pentru care s-a aplicat impozitul pe venit din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal al persoanelor fizice, se anulează diferențele de obligații fiscale principale, stabilite de organul fiscal ca urmare a reîncadrării acestor venituri ca venituri obținute de către persoanele fizice din transferul proprietăților imobiliare care fac parte din patrimoniul afacerii.
Dacă nu poţi reîncadra baza impozabilă adică principalul pentru impozitul pe venit, logica teoriei mulţimilor spune că nu poţi reîncadra baza impozabilă adică principalul pentru TVA. Matematica, bat-o vina!!!
in urma aparitiei normelor pentru legea in cauza ma poate lamuri si pe mine cineva va rog ?In speta pentru cei care au fost facuti platitori de tva prin decizii emise de fisc (nu la cererea contribuabilului )in 2009,2010 se anuleaza plata tva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 29/2018 tva retroactiv sorin1977 sorin1977 Avand in vedere ca Fiscul nu poate reîncadra veniturile din vânzarea imobilelor ca venituri din activități independente pentru perioadele anterioare datei ... (vezi toată discuția)
Referitor legea 29 privind anularea unor obligatii fiscale enjoyflowers enjoyflowers Buna ziua, am dori sa stim daca se anuleaza obligatiile fiscale cu privire la TVA realizate din tranzactii imobiliare anterior anului ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit la vanzare auto oroszstefanpfa oroszstefanpfa Am un autoturism pe PFA ( prima inmatriculare in 2007) la care in luna iunie se incheie procedura de amortizare. In cazul in care vreau s-o vand, venitul ... (vezi toată discuția)