avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mijloace fixe

Buna ziua, am nevoie si eu de o lamurire cu privire la mijloacele fixe care acum 4 ani erau considerate mijlace fixe avand o valoare de peste 1500, insa in prezent valarea minima a mijlacelor fixe fiind 1800 nu se mai incadreaza. Cum sa procedez in aceasta situatie, sa le amortizez in continuare sau se pot scoate , iar valoarea ramasa neamortizata sa o bag pe cheltuiala.
Va rog daca ma poate ajuta cineva. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 23:04, 17 Octombrie 2009
Consider corect sa le amortizati in continuare. Actualizarea pragului valoric pentru incadrarea la "mijloace fixe" nu poate opera retroactiv. B-)

Succes!
Aceasta posibilitate este prevazuta chiar de hot.105 din 2007

Hotarâre nr. 105/2007
Art. 1. - (1) Începând cu data intrarii în vigoare a prezentei hotarâri, valoarea minima de intrare a mijloacelor fixe stabilita în conditiile art. 3 alin. 2 lit. a) din Legea nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale si necorporale, republicata, cu odificarile si completarile ulterioare, este de 1.800 lei.
(2) Valoarea ramasa neamortizata a mijloacelor fixe cu valoarea de intrare cuprinsa între 1.500 lei si 1.800 lei, existente în patrimoniul operatorilor economici, se va recupera integral la data intrarii în vigoare a prezentei hotarâri sau se poate opta pentru recuperarea acestei valori, pe durata normala de functionare ramasa, potrivit prevederilor legale în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea minima a mijloacelor fixe jevelson jevelson Cautam astazi ceva pe net si din greseala am dat de un act normativ publicat pe 12.02.2007 prin care se spunea ca valoarea minima la mijloace fixe este de ... (vezi toată discuția)
Valoare obiecte de inventar andre12 andre12 Buna ziua! Daca o institutie publica achizitioneaza un obiect in valoare de 1790 fara TVA ,unde va incadra acest obiect:mijloace fixe -deoarece cu TVA valoarea ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix talmacel talmacel Buna ziua, Imi spuneti va rog daca s-a modificat valoarea unui mijloc fix de 1800 ron? Multumesc (vezi toată discuția)