avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum scap de datorii?
Discuție deschisă în Executare silită

cum scap de datorii?

buna ziua,ce este de facut daca o persoana si-a deschis o firma,apoi dupa cativa ani din cauza taxelor si a impozitelor (mai exact cand a fost forfetarul) ajunge in incapacitate de plata,intra firma in faliment,sediul firmei se pierde pentru ca apartamentul unde era a fost executat,administratorul nu a stiut de existenta unui proces(nemaiavand acces la sediu) in care toate datoriile firmei s-au transformat in datoriile persoanei fizice,adica administratorul...cum se poate rezolva?
Cel mai recent răspuns: andycip , utilizator 22:48, 23 Ianuarie 2018
Buna seara,
De ce spuneti ca s-au transformat datoriile societatii in datoriile persoanei fizice (administratorului)? Singura modalitate este prin hotarare judecatoreasca data de catre judecatorul sindic intr-o actiune de atragere a raspunderii in baza Legii 85/2006 (sau 85/2014) initiata de lichidator sau de creditori. Este acesta si cazul dvs?
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Laura-Valentina Magori-Craiovan, Avocat
Stiu ca a fost un proces,dar nu stiu exact de care,in procesul respectiv s-au mutat toate datoriile firmei administratorului.repet ca administratorul nu a stiut de proces.se mai poate face ceva ?apartamentul cu sediul firmei s-a pierdut in 2013.,tot in anul acela sau in 2014 a fost si procesul cu mutarea datoriilor.i s-a mai pus poprire pe salar administratorului dar abia sapt trecuta ia venit o hârtie de la anaf in care il instiinteaza de datorie,apoi la primărie i s-a adunat impozit,deoarece firma avea un camion si o masina mica care sunt sub sechestru si acolo s-au mutat datoriile tot pe administrator.stiu ca a trecut ceva timp dar dupa pierderea apartamentului ne-am revenit greu,si in momente ca acelea nu mai judeci ce trebuie sa faci.va rog din suflet sa ma indrumati ce trebuie sa fac.multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
andycip, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand se vor verifica actele dvs (de catre un avocat), respectiv: daca exista vreun titlu executoriu pe numele persoanei fizice de care spuneti; data la care s-a infiintat poprirea; data la care a primit somatia persoana respectiva. In al doilea rand se analizeaza posibilitatea formularii unei contestatii la executare. Termenul de formulare a contestatiei la executare este de 15 zile de la data la care s-au poprit efectiv banii sau in cazul in care nu erau sume disponibile, de la data comunicarii actului de executare silita (infiintare poprire).
In al treilea rand, se analizeaza sansele de castig pe baza motivelor .. pe care trebuie sa le explicati avocatului foarte clar. De ce nu se datoreaza suma respectiva?
Daca nu sunt motive de admitere a contestatiei, atunci executarea silita va continua pana la achitarea integrala a datoriilor. Se vor urmari toate veniturile prezente si viitoare, precum si bunurile mobile sau imobile din patrimoniul acelei persoane. In caz de deces, mostenitorii acceptanti ai succesiunii vor dobandi si aceste datorii.
In ceea ce priveste procesul la care nu a fost prezenta persoana fizica, trebuie verificata procedura de citare (avocatul va studia dosarul la arhiva instantei) si pe baza acestor informatii se va analiza posibilitatea formularii unei cai de atac.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Laura-Valentina Magori-Craiovan, Avocat
deci daca persoana cu probleme are copii,ei nu vor fi obligati sa plateasca aceste datorii decat daca accepta mosteniri?am inteles bine?si in cazul in care nu se mai poate deschide un proces deoarece a trecut mult timp ce se intampla? va fi urmarit in continuare cu popriri pe cont si salariu?daca nu mai are nimic pe numele lui in afara de datorii,ce i se poate intampla?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
andycip, utilizator
Corect. Copiii ar trebui sa accepte mostenirea. Va trebui sa se “ascunda” mereu, in sensul ca nu are voie sa cumpere bunuri pe numele sau, nu va putea avea remuneratii din activitati independente. Veniturile din salarii se popresc in proportie de 1/3 pana la 1/2. De conturi bancare nici nu poate fi vorba. De credite nici atat.

Alte discuții în legătură

Executarea silita stati laura stati laura Buna ziua, eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care ... (vezi toată discuția)
Apartament firma rezonabil rezonabil Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Am o societate comerciala (S.R.L.) si un apartament pe numele firmei. In momentul de fata ma judec cu cineva in calitate de ... (vezi toată discuția)
Se poate executa silit ? Manole Dumitru Manole Dumitru O persoana fizica X are o creanta datorie altei persoane Y. X este patronul unei firme si este unic asociat, deasemeni este si administratorul firmei. ... (vezi toată discuția)