In urma cu 3 ani am divortat si in apartament au ramas fosta sotie cu copiii , eu nu am mai locuit acolo deloc, apartamentul este pe numele amandurora , al meu si al fostei sotii. Am aflat ca are o datorie foarte mare la intretinere. Intrebarea mea este daca eu v-a trebui sa platesc ceva din acea restanta. A facut restanta dupa ce am plecat eu .
BEN46
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@ vali m
Fapta este consumată , avand in vedere suma datorată Asociației s-a pus sigur poprire pe apartament.. Domnul respectiv ca să mai salveze ceva , caută căi de recuperare dar se pare că nu știm dacă mai merită . Nu știm ce datorie are apartamentul plus contravaloarea in cazul partajului nu cred că vă avantajează dar avand in vedere că nu a-ți făcut partajul a-ți fact-o pt. copii , rămane să calculați cea mai avantajoasă situație . ln cazul neplății restanței ap. dv. nu plătiți nimic datoria va acoperi restanța in cazul scoaterii ap. la licitație . In cazul in care suma licitată acoperă restanțele , suma rămasă se imparte la proprietari .
vali m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Utilizatorul nu spune ca s-a scos la licitatie.Sa speram ca nu s-a ajuns inca la asta.Un ap. se scoate la licitatie pe o valoare mica (care nu reflecta realitatea) si, de obicei nu se vinde la prima licitatie.Se anunta a doua licitatie cu un pret scazut cu 25 %.Daca nu se vinde nici atunci se anunta a 3a licitatie,unde se vinde la 50% din valoare.....si ar fi pacat.
Mai bine discutati cu fosta,vedeti ce probleme are,imprumutati-o...eventual cu un act facut la notar.Dupa ce rezolvati problema la asociatie,faceti partajul.
Fosta nu accepta nici o discutie, am aflat intamplator de la un ""binevoitor"". Nu vreau sa ramana copii pe drumuri. O sa vad ce se intampla si daca nu e nici o cale merg si fac partajul.
Restante intretinere
Ufff
Buna seara.incepand din anul 2011 am plecat din apartamentul pe care inca il detin impreuna cu fostul sot, in 2013 am divortat, in 2016 am deschis proces de ... (vezi toată discuția)