avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contracte externe cu furnizori si clienti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contracte externe cu furnizori si clienti

am un contract cu un furnizor exteren :
-nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern,
-am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta fiscala, mi-au cerut la un control si nu am avut ce sa le arat, el plateste impozit in tara lui pt venitul realizat in ro, doar ca nu am stiut ca tb sa am acest certificat
deci tb sa am acest certificat si in plus contractul trebuie inregistrat la finante?
mai are cineva situatie de genul acesta : contract de servicii cu furnizor extern?
-dar in cazul in care am si clienti externi cu contract , in caul acesta ce trebuie sa fac sa fiu in legalitate
va rog sa ma ajutati pentru ca am control de la finate , multumesc
Cel mai recent răspuns: mmanu , utilizator 10:10, 20 Octombrie 2009
sunt de acord cu dumneavoastra insa au cerut, nu vrem sa ne contram cu ei doar ca nu avem acest certificat si din cate am inteles din ce am citit pt evitarea dublei impuneri si pt ca nu platea noi impozit pentru facturile emise de catre furnzior in romania trebuia sa avem de la furnizor emis de catre finantele din tara respectiva acest cerificat, cum ca furnizorul plateste impozit acolo si nu se achita de catre noi aici, sunteti de acord cu mine pana in acest punct? este obligatoriu sa am acest cerrificat? sau este si o portita care imi scapa si nu trebuie sa prezit acet certificat ?
cert este ca nu il am si din cate m-am documentat trebuia sa il am anexa la contract, si inca actualizat in fiecare an fiscal
cum sa fac acum sa obtin o amanare a termenului , ce patesc pt ca nu am acest certificat?
nici eu nu sustin ideea de a va "contra " - sint o pacifista convinsa :D

Nu vad necesar acest certificat in sensul solutionarii unei cereri de rambursare tva .

Puteti face o adresa scrisa catre echipa de control in care sa rugati sa amine cu 1-2 zile Raportul de Inspectie Fiscala .
In acelasi timp , o adresa scrisa catre furnizorul extern in care sa rugati eliberarea acelui certificat ; aceasta adresa o anexati la adresa catre fisc , ca sa vada intentia dvs de a solutiona problema .
In Codul de procedura fiscala , la Art. 9 se arata ca :
Dreptul de a fi ascultat
(1) Înaintea luării deciziei organul fiscal este obligat să asigure contribuabilului posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere cu privire la faptele şi împrejurările relevante în luarea deciziei.

Dupa parerea mea aveti nevoie de acest certificat si nu cred sa gasiti o portita de scapare.

Certificatul de rezidenta fiscala este necesar pentru evitarea dublei impuneri a veniturilor realizate de furnnizorii nerezidenti in Romanial.

Veniturile impozabile conform Codului fiscal sunt:
ART. 12
Venituri obţinute din România
Următoarele venituri sunt considerate ca fiind obţinute din România, indiferent dacă sunt primite în România sau în străinătate, sub formă de:
k) venituri din servicii prestate în România, exclusiv transportul internaţional şi prestările de servicii accesorii acestui transport;
t) orice alte venituri obţinute dintr-o activitate desfăşurată în România

as recomanda studierea art.115 lit d) si a normelor de aplicare pentru ca trateaza situatiile in care tranzactiile care implica transferul de software este tratat ca redeventa

multumesc, maine o sa vb la finante sa obtinem o pasuire de cate zile
dumneavoastra, katica, aveti o situatie ca a mea? cu furnizor extern?
Nu, nu am avut asfel de situatii.

Va doresc mult succes! :luck:

Alte discuții în legătură

Contract furnizor extern pj nerezidenta mmanu mmanu buna ziua incerc sa ma lamuresc cum sa procedez corect si legal situatia sta in felul urmator : - am incheiat un contract de servicii cu un furnizor extern, ... (vezi toată discuția)
Certificat de rezidenta fiscala ContSters56278 ContSters56278 In cazul unei PFA italiene care desfasoara activitati in Ro persoana prezinta in loc de certificat de rezidenta fiscala,o cerere catre Agentia ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)