am un contract cu un furnizor exteren :
-nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern,
-am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta fiscala, mi-au cerut la un control si nu am avut ce sa le arat, el plateste impozit in tara lui pt venitul realizat in ro, doar ca nu am stiut ca tb sa am acest certificat
deci tb sa am acest certificat si in plus contractul trebuie inregistrat la finante?
mai are cineva situatie de genul acesta : contract de servicii cu furnizor extern?
-dar in cazul in care am si clienti externi cu contract , in caul acesta ce trebuie sa fac sa fiu in legalitate
va rog sa ma ajutati pentru ca am control de la finate , multumesc
sunt de acord cu dumneavoastra insa au cerut, nu vrem sa ne contram cu ei doar ca nu avem acest certificat si din cate am inteles din ce am citit pt evitarea dublei impuneri si pt ca nu platea noi impozit pentru facturile emise de catre furnzior in romania trebuia sa avem de la furnizor emis de catre finantele din tara respectiva acest cerificat, cum ca furnizorul plateste impozit acolo si nu se achita de catre noi aici, sunteti de acord cu mine pana in acest punct? este obligatoriu sa am acest cerrificat? sau este si o portita care imi scapa si nu trebuie sa prezit acet certificat ?
cert este ca nu il am si din cate m-am documentat trebuia sa il am anexa la contract, si inca actualizat in fiecare an fiscal
cum sa fac acum sa obtin o amanare a termenului , ce patesc pt ca nu am acest certificat?
nici eu nu sustin ideea de a va "contra " - sint o pacifista convinsa :D
Nu vad necesar acest certificat in sensul solutionarii unei cereri de rambursare tva .
Puteti face o adresa scrisa catre echipa de control in care sa rugati sa amine cu 1-2 zile Raportul de Inspectie Fiscala .
In acelasi timp , o adresa scrisa catre furnizorul extern in care sa rugati eliberarea acelui certificat ; aceasta adresa o anexati la adresa catre fisc , ca sa vada intentia dvs de a solutiona problema .
In Codul de procedura fiscala , la Art. 9 se arata ca :
Dreptul de a fi ascultat
(1) Înaintea luării deciziei organul fiscal este obligat să asigure contribuabilului posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere cu privire la faptele şi împrejurările relevante în luarea deciziei.
Dupa parerea mea aveti nevoie de acest certificat si nu cred sa gasiti o portita de scapare.
Certificatul de rezidenta fiscala este necesar pentru evitarea dublei impuneri a veniturilor realizate de furnnizorii nerezidenti in Romanial.
Veniturile impozabile conform Codului fiscal sunt:
ART. 12
Venituri obţinute din România
Următoarele venituri sunt considerate ca fiind obţinute din România, indiferent dacă sunt primite în România sau în străinătate, sub formă de:
k) venituri din servicii prestate în România, exclusiv transportul internaţional şi prestările de servicii accesorii acestui transport;
t) orice alte venituri obţinute dintr-o activitate desfăşurată în România
as recomanda studierea art.115 lit d) si a normelor de aplicare pentru ca trateaza situatiile in care tranzactiile care implica transferul de software este tratat ca redeventa