avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de poluare

Referitor la recuperarea taxei de poluare- precizez că am plătit aceasta taxa în 2008, între timp, autoturismul a fost vândut, mai exact in anul 2011. In OUG 52/2017 se precizează la Art. 1. alin (4) La cererea de restituire se anexează, în original sau în copie, documentul doveditor al plății taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrului de mediu pentru autovehicule, respectiv chitanța fiscală/oărdinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.
Astfel, vă adresez următoarea întrebare: Ce relevanţă are certificatul de înmatriculare (talonul), atât timp cât din cartea de identitate a autovehiculului reiese clar calitatea mea de proprietar, întrucât în cartea de identitate se reţin toţi proprietarii, în ordinea deţinerii autovehiculului. Aşadar această “chichiţă” şi anume solicitarea anexării la dosarul de restituire a taxei şi a Certificatului de înmatriculare pe numele proprietarului , consider că este cerută tocmai pentru a împiedica recuperarea taxelor de către proprietarii care au vândut autovehicului, ulterior plăţii taxei sub diverse forme de poluare, timbre etc.
Faţă de cele prezentate mai sus, vă rog să lămuriţi această inadvertenţă. Precizez că deţin chitanţa de la Trezoreria statului, inclusive fişa de calcul, copie carte de identitate. Desigur că talonul a fost predat la poliţie de către actualual proprietar , pentru a I se putea elibera unul nou, pe numele său.
Cel mai recent răspuns: grigorehirzoiu , utilizator 16:12, 27 Ianuarie 2018
Cereti o copie de la actualul proprietar. Sau, depuneti fara certificat, vi se respingeti, faceti contestatie, vi se respinge, faceti proces, il castigati, depuneti din nou in baza OUG. 52/2017 cu hotarare judecatoreasca si gata.
copie talon de la proprietar nu am cum sa cer , pt ca nu are- omul are talon pe numele lui.... Si cu contestatie, proces etc- mai bine ma lipsesc. Voiam numai sa scot la iveala aceasta chestiune care impiedica omul sa si recupereze banii. Banuiesc , ca a fost voit introdus in lege, tocmai pt a nu retitui anumite sume...
Nu conteaza ca are omul talon pe numele lui!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto fara talon ? raiders81 raiders81 Nu mai detin autoturismul,pot justifica ca mi-a apartinut,prin copie carte identitate,chitanta anaf de plata a taxei,acte radiere , etc.Cei de la fisc nu imi ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare pepystef pepystef Pentru recuperare taxa am nevoie de copie talon inmatricularepe care nu-l mai am deoarece am vandut autovehiculul. Detin copie carte si copie chitanta . Cum ... (vezi toată discuția)
Taxa auto MarianAky MarianAky Buna ziua. Intrebarea mea este , am platit taxa auto si masina am vândut-o. O mai pot recupera doar cu actele doveditoare (chitanta si factura) . Menționez ... (vezi toată discuția)