avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Buna ziua. Intrebarea mea este , am platit taxa auto si masina am vândut-o. O mai pot recupera doar cu actele doveditoare (chitanta si factura) . Menționez ca , copii dupa carte si talon nu am . Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MarianAky , utilizator 09:27, 4 August 2018
Potrivit OUG 25/2017 si Normelor metodologice de aplicare, nu trebuie sa depuneti decat o cerere.

Cererea trebuie sa cuprinda: contul bancar în care urmeaza sa fie restituita suma respectiva, precum si elementele referitoare la datele de identificare ale platitorului taxei şi datele de identificare ale autovehiculului, respectiv marca, tipul/varianta, numărul de înmatriculare şi numărul de identificare, pentru care se solicită restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule/ taxei pe poluare pentru autovehicule/taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrului de mediu pentru autovehicule.
Solicitati de asemenea si plata dobanzilor, care pot fi solicitate de la data platii pana la data restituirii.

Mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)
Restituire dobanda taxa auto Emran99 Emran99 Am castigat prin hotarere judecatoreasca restituirea taxei+cheltuieli de judecata precum si a dobanzii.In momentul inaintarii dosarului catre ANAF,mi s\'a dat ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare tincuc tincuc Referitor la recuperarea taxei de poluare- precizez că am plătit aceasta taxa în 2008, între timp, autoturismul a fost vândut, mai exact in anul 2011. In ... (vezi toată discuția)