avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Am rugamintea sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele aspecte:

Am optat pentru Ccc pe o perioada de 2 ani. De la data solicitarii si pana in prezent am beneficiat de indemnizatia de crestere copil.

La data de 13.06.2018 copilul implineste varsta de 2 ani. Conform legii in vigoare, persoanele care se intorc la serviciu cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani ai copilului, beneficiaza de stimulent de insertie pana cand copilul implineste varsta de 3 ani.

Tatal, desi indeplineste conditiile, nu solicita concediu de crestere pe durata de o luna, nu solicita deloc.

Care este data la care trebuie sa ma intorc la serviciu pentru a beneficia de stimulent ? In cursul lunii aprilie, socotind ca pana la data de 13.06.2018 sunt implinite cel putin 60 de zile necesare pt acordarea stimulentului, adica la un an si 10 luni, ori in cursul lunii martie, socotind 60 de zile plus luna in care tatal ar putea beneficia de concediu insa nu l solicita, adica la 1 an si 9 luni ?

Am citit din alte surse ca din concediul parintelui care opteaza pt ccc se scade o luna in cazul in care celalalt parinte nu solicita concediul. Adica ar trebui sa revin la serviciu in luna mai, iar pentru a beneficia de stimulent, in luna martie ?

Multumesc

Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
ContSters456450, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 25 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Data la care va trebui sa reveniti la munca trebuie sa fie anterioara datei de 13.04.2018.

Daca nu optati pentru stimulent, atunci revenirea din CCC va avea loc la data de 14.05.2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Revenire serviciu din concediu crestere copil newlaura newlaura Sunt in concediu crestere al doilea copil. acesta implineste 1 an pe 23 ianuarie. Daca revin la serviciu pana pe aceasta data, se acorda suplimentul acela de ... (vezi toată discuția)