avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu copil la mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu copil la mama

Buna ziua,
Pentru inceput vreau sa multumesc tuturor celor care isi rapesc din timp pentru a raspunde intrebarilor noastre.

Ma aflu in urmatoarea situatie:
Sunt casatorita cu un cetatean egiptean, cu resedinta temporara in Romania si avem un bebe de 8 luni. Eu lucrez in Uk, de 2 ani, momentan sunt in Romania, in concediu de maternitate. Copilul s-a nascut in Uk, are certificat de nastere britanic si romanesc. In martie ne vom intoarce in uk, am reusit sa obtin acordul tatalui pentru calatorie.
Intrucat casatoria noastra a ajuns in impas, vreau sa divortez si sa pastrez eu copilul, sau sa obtin dreptul de a tine copilul, chiar si fara divort. Mentionez ca toate procedurile se vor derula din uk, dupa plecare, intrucat risc sa pierd acordul tatalui.
Care sunt pasii de urmat, ce ma sfatuiti sa fac, avand in vedere si riscul ca tatal sa plece cu copilul in egipt si sa il pierd.
A doua problema, o voi scrie aici, urmand ca dumneavoastra sa ma atentionati daca nu e categoria corecta.
Sotul are doua SRL. In una este asocist unic si administrator, iar in cealalta este administrator si eu asociat cu 20% iar el cu 80. Societatea in care eu sunt asociata nu are activitate si are datorii mari. De fapt, el m-a mintit ca a inchis-o, noi fiind despartiti cat am lucrat in uk. Am aflat acum, primind o instiintare de la ANAF. I-am cerut sa ma scoata, de mult timp, dar nu poate fi asociat unic in ambele si refuza. Dupa cate vad eu, el va pleca probabil in tara lui, lasand societatile cu datorii. El nu are proprietati, eu da, bunuri proprii. Ce risc in cazul in care se executa silit societatea si ce trebuie sa fac?
Va multumesc pentru rabdarea de a citi si pentru sfaturi.
Cu stima,
Carmen
Cel mai recent răspuns: camylungu , utilizator 20:08, 28 Ianuarie 2018
Buna ziua, doamna Carmen!
In legatura cu divortul de sotul cu cetatenie straina si incredintarea minorului rezultat din casatorie dumneavoastra, problema este simpla si se rezolva favorabil dar trebuie sa vă miscati repede, până nu plecati în UK...Sotul nu poate pleca cu copilul in Egipt decat dacă -i dati dvs acordul sa scoata copilul din tara sau daca il scoate ilegal peste granita...In privinta firmelor, nu va faceti probleme, raspundeti doar in limita capitalului social depus de dvs... cum nu aveti calitatea de administrator la nici una, nu este antrenata raspunderea dvs patrimoniala pentru prejudiciul cauzat statului roman... deci, doar el va raspunde patrimonial si penal

Multumesc frumos!
In legatura cu problema copilului, nu vreau sa incep procedura inainte de a ajunge in uk, nu vreau sa risc acum.
Dupa ce ajungem acolo se vor ivi probleme, tatal o sa faca tot posibilul sa ma oblige sa revin in tara, intrucat el nu are viza pentru Uk.
Nu stiu daca ar putea sa ceara in instanta in Romania sa ne oblige sa revenim.
De asemenea, declaratia notariala este valabila trei ani, dupa aceea nu o voi mai obtine, deci nu mai pot veni in Romania.
Tocmai de aceea as vrea sa stiu ce pot face de acolo.
Multumesc
De acolo nu aveti alta solutie decat sa declansati in Romania procesul de divort si incredintare custodie exclusiva minor... O sa fie un pic mai complicat dar nu este imposibil
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in divortul de un cetatean egiptean maria_toma maria_toma Buna ziua ! Sunt o cetateana romana si planuiesc sa ma casatoresc in curand cu un cetatean egiptean musulman, in Romania. Am dori sa traim apoi fie in ... (vezi toată discuția)
Demersuri in vederea obtinerii divortului cetatean roman-cetatean egiptean egyptia33 egyptia33 buna ziua, as dori foarte mult sa stiu care ar fi demersurile unui divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean,casatoria este in rit islamic insa ... (vezi toată discuția)
Viza expirata a unui copil minor evelinebloos evelinebloos Buna ziua , Am un copil minor de un an cu dubla cetatenie ( egipteana- romana ) , nascut in egipt ( tatal egiptean ). Are certificat de nastere egiptean ... (vezi toată discuția)