avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Persoana desemnatã cu acordare vizei de CFP, poate fi ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Persoana desemnatã cu acordare vizei de CFP, poate fi membru într-o comisie de licitatie, în cadrul societãþii unde lucreazã?

Poate o persoană care este desemnată să acorde viza de control financiar preventiv propriu să participe ca membru într-o comisie de licitaţie, comisie organizată de Serviciul de Licitaţii-Achiziţii, din cadrul societăţii unde îşi desfăşoară activitatea?

Vă rog foarte mult să mă lamuriţi şi pe mine dacă este legal sau nu?
Cel mai recent răspuns: Diaconu Camelia , utilizator 12:14, 20 Octombrie 2009
Poate sa participe in comisia de licitatii.
care ar fi incompatibilitatea?
daca era auditor intern nu putea sa participe.
pentru cel insarcinat cu viza CFP nu exista incompatibilitate.
În O.G. nr. 119/1999 la art. 11 spune : "Persoana care exercită controlul financiar preventiv propriu nu trebuie să fie implicată, prin sarcinile de serviciu, în efectuarea operaţiunii supuse controlului financiar preventiv propriu".

Spun acest lucru în ideea că în urma atribuirii achiziţiei publice se va încheia un contract care va fi vizat de persoana cu atribuţii de CFP, cf. OMFP 522/2003.
Dar tot în O.G. nr. 119/1999 la art.9 alin.(5) spune: "................................... Persoanele desemnate să efectueze activitatea de CFP sunt altele decât cele care iniţiază operaţiunea".

Voi ce credeţi? Cum este până la urmă corect şi legal?
Aş dori şi o părere din partea unui jurist.

Mulţumesc.#-o:sorry::hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutie publica; viza cfp stanila_andrei89 stanila_andrei89 Buna seara, O speta daca se poate  Intr-o institutie publica singura persoana care lucra in cadrul departamentul de achizitii, si-a dat demisia. Pana in ... (vezi toată discuția)
Viza de control financiar preventiv oana dragoiescu oana dragoiescu contabila primariei a depus adresa scrisa ca nu mai vrea sa puna CFP de la 1 septembrie.ce se intampla in acest caz?cui sunt date atributiile CFP?care este ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea acordarii vizei cfp cu calitatea de membru in comisia de analiza, evaluare si negociere pentru cumparare directa (cerere de oferte) dynamic dynamic Buna ziua, Sunt persoana care acorda viza CFP pe contractele comerciale in firma. Recent am fost numit prin decizia directorului general al firmei ca membru ... (vezi toată discuția)