avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Corespondența prin e-mail poate întrerupe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Corespondența prin e-mail poate întrerupe prescripția? Am răspuns în acest mod unor recuperatori de creanțe

Buna ziua. Transmiterea unor adrese pe email catre recupetatori de debite prin care am specificat ca dreptul de a solicita executarea silita este prescris, poate fi consederata recunoastere a datoriei si implicit sa intrerupa prescriptia. Va rog sa ma lamuriti.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: office_log , utilizator 21:45, 30 Ianuarie 2018
Nu vreti sa dati intai ceva detalii despre situatie ? Asta ca sa va lamurim..
Ce datorati, cui, cine v-a notificat, in ce fel.. etc, ce i-ati raspuns..
Chiar, de ce ati rapsuns, credeti ca nu stiau ?
Nu veti avea probleme ca le-ati raspuns, doar ca le dati apa la moara si or sa va si raspunda..
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal ca este diferenta, dar una este sa spui
"a intervenit prescriptia creditului X, nu ma poti executa silit."
si alta
"nu am nicio datorie, a intervenit prescriptia".

Insa punerea in intarziere trebuie facuta in termenul de prescriere de 3 ani sau cat este termenul prevazut in lege si nu dupa trecerea celor 3 ani.

Daca au trecut cei 3 ani, nici nu s-a pus in intarziere si nici nu a fost initiata nicio actiune in instanta atunci creditoul ii poate pune cruce recuperarii datoriei. E corect?
Este vorba de un credit din 2007 la care am achitat ratele pana in 2010. In 2012 am primit acte de exec sil, dar nu s-a intamplat nimic. In 2014 au cesionat creditul catre Secapital. Acestia m au notifi at in dec 2016 si in 2017 de mai multe ori. Eu le-am raspuns pe emai ca dreptul de a cere executatea silita este prescris. . In dec 1017 au cesionat creditul in favoarea InvestCapital. M-ati intrebat de ce ke -am raspuns: pt ca speram sa nu inceapa nicio executare silita

gi-jane2 a scris:

Nu vreti sa dati intai ceva detalii despre situatie ? Asta ca sa va lamurim..
Ce datorati, cui, cine v-a notificat, in ce fel.. etc, ce i-ati raspuns..
Chiar, de ce ati rapsuns, credeti ca nu stiau ?
Nu veti avea probleme ca le-ati raspuns, doar ca le dati apa la moara si or sa va si raspunda..

acest răspuns util
Da, dreptul lor la actiune e prescris.. in caz ca incep totusi o executare, contestati si invocati prescriptia.

Daca au trecut cei 3 ani, nici nu s-a pus in intarziere si nici nu a fost initiata nicio actiune in instanta atunci creditoul ii poate pune cruce recuperarii datoriei. E corect?

Corect, asta am zis si eu mai sus, ca din moment ce termenul de prescriptie e implinit, un act de executare, nu mai are ce sa intrerupa.- asta apropo de acte ce intrerup prescriptia- recunoasterea datoriei, plata partiala, etc.
gi-jane2, moderator
acest răspuns util
Nu. Nu este recunoastere a datoriei. Totusi, exista si posibilitatea ca ei sa continue executarea silita inceputa. Depinde daca executorul si creditorul au mai facut diligente in dosarul de executare.
Company Advising, utilizator

Alte discuții în legătură

Cesiune credit biancca biancca Buna ziua. As dori niste lamuriri legate de cesiunea de credit. In 2014 a fost cesionat creditul de catre Kruk in favoarea Secapital apoi in 2017 a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita romeo_sms romeo_sms buna ziua, mama a facut un credit in data de 28.02.2006 un credit de nevoi personale cu rate lunare pe 5 ani.am inteles ca in ziua de azi contractele de nevoi ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante turgon turgon Buna ziua tuturor! Ca si altii, am facut o greseala tinereasca si nu mi-am platit o factura Connex. Asta se intampla acum 5 ani, cand nu aveam proprietati. ... (vezi toată discuția)