As dori sa primesc un raspuns corect si complet la intrebarile urmatoare: Din ce sume de bani este constituit Fondul Special , Cum se foloseste si Daca a fost insusit de gestionar poate fi recuperat sau este prescris dupa o perioada de timp. Poate comitetul executiv sa refuze recuperarea?
elenazan
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@courvoisier
Pana nu vad o situatie a elementelor de activ si pasiv din asociatia dvs. pot doar sa fac presupuneri si da, doar daca aveti datorii mari la furnizori, doar atunci poate exista posibilitatea sa nu mai existe bani in aceste fonduri.Daca nu aveti datorii, exista fonduri, doar ca nu aveti un om competent care sa puna ordine in contabilitatea asociatiei, sau poate ca oameni competenti au fost si mai sunt "dar n-ai cu cine"
Imi pare rau, nu aveti imaginatie! Nu vedeti decat ca totul e corect si o persoana care nu are ce face tot toarna gaz pe foc! Ia spuneti, cine sa fi facut situatia elementelor de activ si de pasiv...altceva decat o lista de intretinere "de mana" nu a existat nimic! Nu ati citit mai sus ca presedintele care a facut totul- adica nimic inafara de lista si 2 furnizori apa/electtricitate (suntem doar 22 persoane), nu a predat nimic- caci nu a facut alte inregistrari inafara de lista? Au fost experti care s-au pronuntat in expertize judiciare, nici pomeneala de registre, de casa, registru jurnal de incasari si plati... iar chitante se faceau numai pentru mine. Sa nu ma intrebati de state de plata, CIM, CM, etc...cont bancar, de inregistrare la AFPS...,sau de depunerea situatiilor, sau de ad.gen din trim.1`, sau de buget de venituri si cheltuieli...de cenzor, de...Nu ati citit ca a fost DEMIS? si ca a fost demis de c.ex, care s-a autodemis? Eu am vrut sa stiu ce stiti si dumneavoastra, unii sunteti chiar administratori, etc...si de la un raspuns punctual vad ca imi cereti socoteala daca nu cumva inventez, acuz, nascocesc...ce as avea de castigat? Atata zarva fara un raspuns. Merita sa le dau banii sau cu documentele pe care le am, oficiale, semnate, stampilate, imbatabile, sa fac o plangere penala in rem pentru a recupera banii si a acoperi cv reparatiei. "n-ai cu cine", Doamna/domnule/domnilor, nu auzirati ca se mai fura si intre vecini? sau este imprumut, pana la proba contrara. Dv. aveti o idee preconceputa fata de locatarii "pur si simplu" si nu concepeti ca pot exista mai multe explicatii. sau ca unii dintre ei stiu cu ce se mananca. Va multumesc. Let's be friends!"
courvoisier
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Raspunsuri bazate pe prevederi legale nu am primit, nimic despre fondurile speciale, ( av. G. Puscas vorbeste explicit de fonduri speciale, in care include si sumele provenite din penalizari- deci exista si denumirea de fonduri speciale). Neprimind informatii in plus, raman la cele doua art. din Legea 230/2007 si HG 1588/2007, care indica singurul mod de folosire legal, Nu am primit nici o alta informatie in legatura cu PRESCRIEREA, raman la ideea ca nu se prescriu, pentru ca fiind ale proprietarilor nu poate nimeni sa declare ca acestia nu mai au dreptul sa intre in posesia lor. Asimilat cu situatia fondului de rulment care se INAPOIAZA la plecarea persoanei din asociatie/bloc, logica juridica imi spune ca se inapoiaza si acestea, ori prin folosirea cf. prevederilor legale (corect!), ori se restituie chiar daca "gestionarii pretind" ca s-au cheltuit cumva, dar nu se stie cum. Nu accept ideea ca daca sumele in discutie nu au fost inregistrate (la data incasarii lor), eu, proprietarul banilor, trebuie sa renunt, fiind clara insusirea lor de gestionarul banilor, oricare ar fi/ar fi fost functia lui in asociatie. (In practica, cer rezolvarea amiabila, prezint copiile documentelor- inscrisurile, daca nu se accepta restituirea sumei, fac plangerea penala) si daca ma gandesc mai bine, cer si dobanda penalizatoare, datorita imposibilitatii folosirii banilor). N.A. bineinteles, partea mea. In cncluzie, am pus intrebari teoretice, dar mi s-a raspuns cu tot feluri de intrebari referitoare la situatii concrete,care nu isi au rostul, caci nu suntem in instanta sa aparam sau sa acuzam si sa dam hotarari.
Concluzia concluziilor, declar inchise deliberarile. Multumesc participantilor, nimic nu a fost inutil si nimic nu este intamplator. A bon entendeur, salut!
În cazul meu tot așa stau la bloc, în momentul de fata mi se cere sa achit o suma de 600 de lei de către administratoare în conditille în care ea mie nu mi a furnizat nici o factura pentru suma taxata deși am cerut în repetate rânduri. Este legal cum procedează daca nu mi sa furnizat nimic?