avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare bun imobil în nume propriu. Cum se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare bun imobil în nume propriu. Cum se poate face asta în timpul căsătoriei?

Buna,
Casatorit cu copii, fara multe relatii cu sotia, incerc sa achizitionez un bun imobil in nume propriu, din venituri proprii si din considerente de scepticism privind viitorul casatoriei. In momentul de fata nu doresc sa schimb regim juridic convietuire din considerente de protejare copii.

Inteleg ca modalitatea utilizabila de a face acest lucru este sa primesc o donatie a sumei de bani necesare si cu acei bani sa achizitionez.

Pot primi un transfer bancar al sumei cu denumirea tranzactiei "donatie" din partea unui prieten samaritean, iar acea suma sa o folosesc in continuare pentru achizitie bun imobil? mai este neceasara implicarea unui notar in poveste cu cheltuielile si bataia de cap aferente?
Idioata legislatie. Cum sa prezumi ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune cand, in cazul meu, sotia mea nu a contribuit cu absolut nimic de 10 ani la toate veniturile/cheltuielile comune.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: calla , utilizator 20:03, 1 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu divortati?
Asa o sa fiti sigur ca tot ce cumparati e numai al dvs.
acest răspuns util
Deoarece copiii nu sunt la o vârsta la care separarea părinților să îi afecteze puțin. Și acest aspect contează pt mine mai mult decât imobile, bani sau soție defecta.

raluk0207 a scris:

De ce nu divortati?
Asa o sa fiti sigur ca tot ce cumparati e numai al dvs.

Banii pe sc probabil prin împrumut.
acest răspuns util
poti face o separare de bunuri la notar ,fără divorț, dar cu care soția sa fie de acord. Împărțiți ce aveti deja,iar pe viitor fiecare poate dobândi bunuri proprii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun propriu, modalitati de dobandire in timpul casatoriei ContSters172348 ContSters172348 buna ziua, doresc sa cumpar un apartament fiului meu care este casatorit.Ce forma juridica trebuie sa utilizez pentru ca imobilul sa nu fie supus partajului in ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)