avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie

Buna ziua.
In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de casatorie acestea devin bunuri comune? Se poate face un act inainte de casatorie prin care sa se stabileasca fiecare ce bunuri detine inainte,si ce putere are acest act in instanta in caz de divort?
Orice bun dobandit inainte de casatorie nu este considerat a fi bun comun al sotilor.
Se poate face o conventie matrimoniala care va reglemneteaza si bunurile care le veti achizitiona si dupa casatorie. Bunurile achizitionate inaintea casatoriei sunt bunuri proprii ale fiecarui sot.
inclusiv si banii?
da.pentru ca achizitionarea bunurilor se face cu ...bani... :)
Dar, cu suma de bani dinaintea casatoriei pot cumpara ceva dupa casatorie doar pe numele meu?
conventia matrimoniala se face la notar?
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala ContSters261004 ContSters261004 Buna ziua, In legislatia romana exista contract sau conventie, care sa permita in cazul unui cuplu casatorit, ca bunuri care au fost dobandide in timpul ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial al separatiei bunurilor blackjack87 blackjack87 Buna ziua, Am cateva intrebari despre regimul matrimonial al separatiei bunurilor: 1. Ce se intampla cu bunurile imobile achizitionate prin credit bancar ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu separare de bunuri mageanu mageanu Ma intereseaza cateva informatii despre aceasta modalitate de a porni intr-o casnicie.Am deja o suma importanta de bani agonisita din munca proprie si ma ... (vezi toată discuția)