avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... ITALIA - Majorare salariu pentru lucratori casnici ...
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

ITALIA - Majorare salariu pentru lucratori casnici (colf) si ingrijitori (badanti) in 2018

Salariul minim aferent personalului care efectueaza munci casnice la domiciliu (COLF), al ingrijitorilor de persoane in varsta sau bolnave (BADANTI) si al persoanelor care se ocupa de copii (BABY-SITTER) au fost majorate incepand cu 01 ianuarie 2018.

Salariul minim pe anul 2018 a fost actualizat de Ministerul Muncii din Italia pe 17 ianuarie 2018 pe baza prevederilor contractului national de munca.
Acordul privind munca domestica CCNL aprobat la 18 ianuarie 2018 a fost semnat de sindicatele din categoria FIDALDO, DOMINA pentru angajatori și FEDERCOLF, FILCAMS-CGIL, FISASCAT-CISL și UILTUCS. Noile tabele de remunerare sunt retroactive, acestea vor fi aplicate salariilor care trebuie platite începand cu 1 ianuarie si au fost ajustate pe baza reevaluării indiciilor ISTAT din 2017.

Indicele ISTAT calculat pentru reevaluare este 0.8 %.

Link atasat cu minimele prevazute acestei categorii de salariati in 2018
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:41, 30 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Solicitati lamuriri fie institutiilor din Italia fie unui avocat din Italia.
Buna ziua!
Va multumesc! Nu am nevoie de lamuriri, este o nota informativa pentru lucratorii romani din Italia. Sunt moderatoarea acestui forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati de ingrijire zilnica pentru copii nati2724 nati2724 Buna, am infiintat un srl in domeniul: Activitati de ingrijire zilnica pentru copii. Firma intermediaza babysitter(nu bone) care urmeaza sa-si desfasoare ... (vezi toată discuția)
Modificari legislative comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, vin cu rugamintea de a-mi spune daca s-a aprobat modificarea salariului minim pe economie incepand cu 01 ianuarie 2019; daca da, as vrea si eu in ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca si alte contributii la concediu fara plata Ladis Ladis Buna ziua! As dori sa stiu cum se poate proceda la plata contributiilor sociale din partea angajatului pe perioada suspendarii contractului de munca ca urmare ... (vezi toată discuția)