avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca si alte contributii la concediu fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca si alte contributii la concediu fara plata

Buna ziua! As dori sa stiu cum se poate proceda la plata contributiilor sociale din partea angajatului pe perioada suspendarii contractului de munca ca urmare a concediului fara plata pentru interese personale. Mai exact, as dori ca sa imi achit in mod personal acele contributii necesare pentru calculul vechimii, dar si contributiile de sanatate, tinand cont ca in perioada de concediu fara plata, angajatorul nu va vira acesti bani. Cum se procedeaza, ce anume se plateste, cam in ce cuantum si unde? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Ladis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ladis , utilizator 15:13, 19 Februarie 2018
Pe perioada suspendarii contractului de munca pentru concediu fara plata contractul de munca nu isi produce efectele , in sensul ca Dvs. nu prestati o munca remunerata iar societatea nu este obligata sa va plateasca salariul .Pentru acesta perioada nu se datoreaza contributii salariale iar perioada respectiva nu este considerata vechime in munca.
In speta, va puteti plati singura contributiile ... sens in care, mergeti la Casa de pensii Pentru a incheia un contract de asigurare in sistemul public de pensii.

Începând cu data de 01 Ianuarie 2018, în conformitate cu prevederile legii bugetului de asigurări sociale de stat pe anul 2018, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socialǎ este de 1457 lei (35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale: 4162 lei), iar nivelul maxim de 20810 lei . Stagiul de cotizare ce poate fi realizat prin contract de asigurare socială este asimilat doar condițiilor normale de muncă.
Contribuţia lunara de asigurări sociale:
– conditii de munca normale : 25% (minim 364 lei – maxim 1916 lei );
aceste sume reprezinta nivelul venitului asigurat (minim 1457 lei ) ce se datoreaza la incheierea contractului de asigurare socială.
Detalii : [ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc tare mult. Imi sunt de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizație stat Simona radu Simona radu Unde se poate plăti și cât ar trebui plătit sa ajungi la cotizația care trebuie pt pensionare? (vezi toată discuția)
Contributie la pensie carla5025 carla5025 Va rog sa-mi comunicati daca pot plati din mana contributia la pensie pentru a intruni conditiile de pensionare anticiata partial Sunt nascuta in martie 1958 ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor pentru vechime pensie adrianapopa adrianapopa Buna ziua, in decembrie termin indemnizatia de crestere a copilului si am o problema. daca nu ma angajez dupa aceasta perioada pot sa imi platesc eu ... (vezi toată discuția)