avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii pensionar Grad 3 invaliditate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii pensionar Grad 3 invaliditate

Vreau sa angajez un pensionar pe caz de boala Gradul 3 de invaliditate cu drept de munca 4 ore.
Ce taxe trebuie sa platesc pentru salariul de 950 ron in 2018?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: OmCauta , utilizator 08:21, 19 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proportional din salariul negociat iar nu la salariul minim: 25% x 950 = 238 lei CAS, 10% x 950 = 95 lei CASS si 11 lei impozit pe salariu. In total, 344 lei. Se mai adauga 2.25% x 950 = 21 lei.

In total, 365 lei.
Multumesc!
Din cate stiu eu, de la 1 ianuarie 2018, contributiile (CAS, CASS) se calculeaza la nivelul salariului minim brut pe economie, indiferent de valoarea salariului brut al salariatului respectiv. S-a abrogat acea lege ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de o exceptie.
buna ziua D-l Iulian Manea., cei cu pensie de gr.3 nu intra la exceptare de la plata INTEGRALA A CASS conform art. 154 (al .1) lit.f si (al.2 ) din C. Fiscal pentru ca realizeaza venituri din cele prevazute la art.155 (din care si salarii ) care sunt sub salariul minim /? Eu asa am inteles . Rog comentariu care sa ajute tuturor... multumesc
Sa fiu mai explicit trebuia sa zic ca intra in exceptarea INTEGRALA de la plata CASS, atat pentru sumele primite pentru pensie (asta se vede in talonul de pensie ) cat si pentru veniturile realizate sub salariul minim..conf.. art.154 al.1 lit f si al.2 Cod fiscal..
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Kolea41, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariul pensionar invaliditate gr 3, program 4 ore. OmCauta OmCauta Am gasit un job la restaurantul KFC, program de 4 ore, salariul 780 ron net. Am pensie invaliditate grad 3. Voi primi mai mult cand se va calcula fluturasul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit andregh andregh BUna ziua, La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)
Cass datorat de femeile insarcinate SCosmina SCosmina Buna ziua, Conform Art 154 Alin 1 litera g) din Codul fiscal, eu inteleg ca femeile insarcinate (indiferent de luna de sarcina) ar trebui: -sa fie exceptate ... (vezi toată discuția)