avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii pensionar Grad 3 invaliditate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii pensionar Grad 3 invaliditate

Vreau sa angajez un pensionar pe caz de boala Gradul 3 de invaliditate cu drept de munca 4 ore.
Ce taxe trebuie sa platesc pentru salariul de 950 ron in 2018?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: OmCauta , utilizator 08:21, 19 Martie 2019
rburlaro a scris:

Din cate stiu eu, de la 1 ianuarie 2018, contributiile (CAS, CASS) se calculeaza la nivelul salariului minim brut pe economie, indiferent de valoarea salariului brut al salariatului respectiv. S-a abrogat acea lege ?

Ati vrut sa spuneti: "contributiile (CAS, CASS) se calculeaza la nivelul salariului minim brut pe economie, chiar daca valoarea salariului brut al salariatului este mai mica".
Dar pensionarii de invaliditate grad. 3 se incadreaza in exceptiile prevazute la art.146 alin.(5^2) lit.c) din Legea 227/2015 -Codul fiscal "persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane cărora prin lege li se recunoaște posibilitatea de a lucra mai puțin de 8 ore pe zi".
Domnul Iulian Manea, am gasit un job la restaurantul KFC, program de 4 ore, salariul 780 ron net.
Am pensie invaliditate grad 3.
Voi primi mai mult cand se va calcula fluturasul sau doar angajatorul va fi scutit de plata aceea suplimentara??
Multumesc.
Cu exceptia aceea de la scutirea din calculul salariului minim brut ? Ma pot alege cu ceva in plus la salariu sau ramane batut in cuie 780 ron net??
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul pensionar invaliditate gr 3, program 4 ore. OmCauta OmCauta Am gasit un job la restaurantul KFC, program de 4 ore, salariul 780 ron net. Am pensie invaliditate grad 3. Voi primi mai mult cand se va calcula fluturasul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit andregh andregh BUna ziua, La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)
Cass datorat de femeile insarcinate SCosmina SCosmina Buna ziua, Conform Art 154 Alin 1 litera g) din Codul fiscal, eu inteleg ca femeile insarcinate (indiferent de luna de sarcina) ar trebui: -sa fie exceptate ... (vezi toată discuția)