avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara- drept de creanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara- drept de creanta

Am stat la soacra 3 ani , am renovat casa și anexele pe bani mei in valoare de 10000 lei ,acum mă dat afara, intrebarea mea este daca îmi mai pot recupera bani in instanta?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 19:03, 2 Februarie 2018
Mai are 2 surori, toate lucrările sun făcute de mine , am martori
Am incercat pe cale amiabila dar nu vrea , nu știu ce să fac!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca prin cale amiabila va referiti ca ati discutat fata in fata.
Incercati cu un mediator sau o notificare printr-un avocat, este o cale mai oficiala.
Sotia nu a incercat sa discute cu mama ei si sa o sensibilize in vreun fel?
Discutati cu un avocat si vedeti ce sanse aveti sa recuperati ceva din investitiile facute.
Daca sunt sanse reduse, puneti cruce banilor si soacrei si incercati sa va redresati.
Sa stiti ca in multe cazuri "roata se invarteste"!
Soacra mai are pana cand sa ....? Ca poate se rezolva pe cale naturala daca pe cale amiabila nu vrea.
Articolul 577 Cod Civil
Dobandirea lucrarii de catre proprietarul imobilului
(1) Constructiile, plantatiile si orice alte lucrari efectuate asupra unui imobil, denumite in continuare lucrari, revin proprietarului acelui imobil daca prin lege sau act juridic nu se prevede altfel.
(2) Cand lucrarea este realizata de proprietarul imobilului cu materialele sale sau cu materialele altuia, dreptul de proprietate asupra lucrarii se naste in favoarea proprietarului imobilului din momentul inceperii lucrarii, pe masura realizarii ei, daca prin lege sau act juridic nu se prevede altfel.

Articolul 580 Cod Civil
Regimul juridic
(1) In cazul in care a realizat lucrarea cu materialele altuia, proprietarul imobilului devine proprietarul lucrarii, neputand fi obligat la desfiintarea acesteia si nici la restituirea materialelor intrebuintate.
(2) Proprietarul materialelor are numai dreptul la contravaloarea materialelor, precum si la repararea, in conditiile legii, a oricaror alte prejudicii cauzate.
taxa de timbru pentru pretentii de 10.000 lei va putea fi 605lei.
Deci îmi pot recupera bani?

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire-investitie Rose06 Rose06 Buna ziua. Mama mea are urmatoarea problema: Ea si cu 2 surori au mostenit o casa batrineasca.(una dintre surori a decedat si descedentul acesteia este un ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ia casa?? mikiank mikiank buna ziua!eu locuiesc cu soacra in casa iar aceasta se simte foarte rau.daca doamne fereste ea moare banca poate veni sa ia casa (ea avand un credit de ... (vezi toată discuția)
Reparatii apartament Bella1981 Bella1981 Administratia este obligata sa imi repare apartamentul in urma \"inundatiei\" de la terasa blocului. Daca ii dam in judecata ce sanse de castig am avea? (vezi toată discuția)