avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trebuie contract de gunoi cand vinzi o locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trebuie contract de gunoi cand vinzi o locuinta

buna ziua, vreau sa vand o garsoniera si dupa ce am furnizat toate actele necesare notarului, acum imi spune ca fara un contract de salubrizare nu pot sa vand garsoniera, exista temei legal?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:16, 1 Februarie 2018
Buna seara!
Nu cunosc vreo lege in acest sens. Daca garsoniera se afla intr-un imobil ce are asociatie de proprietari, atunci se cere de la asociatie un document din care sa rezulte ca vanzatorul nu are datorii la utilitati si alte cheltuieli generate de folosirea spatiilor comune avute in proprietate cu ceilalti proprietari din imobil.
De exemplu, in sectorul 4 nu se mai incheie contract de salubrizare cu furnizorul de utilitati, ci se declara la Taxe si impozite ca o taxa anuala. Deci nu vad logica existentei contractului de salubrizare in scopul vanzarii garsonierei.
Nu mai zic ca dupa vanzare, vanzatorul trebuie sa faca cerere pentru incetarea contractului.
exact, ce rost are sa deschid eu contract nou daca oricum cumparatorul trebuie sa faca altul pe numele sau. e o situatie mai speciala, in sensul ca nu avem asociatie de proprietari si nimeni din bloc nu are contract cu vreo firma de salubrizare, cum ar veni noi nu platim gunoi deloc doar apa, gaz etc direct la furnizor
In ce localitate sau sector locuiti?
bv
Luati o dovada de la cel caruia ii platiti utilitatile ca nu aveti datorii,ar trebui sa fie suficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare datorii enel la cumpararea unui imobil bro0 bro0 Buna seara, Intentionez sa cumpar o casa. Cel care o vinde a primit o notificare de la enel conform careia trebuie sa plateasca o suma de X lei reprezentand ... (vezi toată discuția)
Penalitati la caldura mamitzu mamitzu buna ziua. am o intrebare , daca poate cineva sa ma ajute cu vreun raspuns. am primit o garsoniera ca mostenire, in respectiva locuinta nu sta nimeni de 10 ... (vezi toată discuția)