avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cat trebuie sa plateasca angajatorul pentru contractul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cat trebuie sa plateasca angajatorul pentru contractul meu part time de 2 ore?

Buna ziua,

Sunt medic rezident si am incheiat contractul de munca cu spitalul la care voi lucra ( angajatorul fiind MS ). Pentru acest contract voi plati contributiile ( CAS, CASS, FS) si impozit pe venit. In paralel doresc sa inchei un contract de angajare cu un CMI pentru care voi lucra 2 ore. Avand in vedere ca salariul brut va fi sub cel minim pe economie, as dori sa stiu cat vor valora contributiile CMI-ului. ( stiu ca acum se platesc aferente salariului minim brut pe economie dar nu am gasit o formula de calcul exacta ). Contabila m-a asigurat ca eu nu voi fi nevoit sa le platesc pentru acest contract part-time doarece le voi plati deja prin contractul de angajat ca rezident incheiat cu ministerul. Intrebarile mele ar fi: 1. Cat datoreaza CMI-ul statului pentru contractul prin care ma angajeaza part-time. 2 Este corecta informatia primita de la contabila, conform careia eu voi fi scutit de plata contributiilor pentru acest contract. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Samicri , utilizator 22:33, 3 Februarie 2018
Datorati contributii la venitul brut realizat, contabila v-a informat corect.
Multumesc, insa as dori un raspuns si pentru intrebarea din titlu, avand in vedere ca CMI-ul vrea sa imi ofere salariul minim brut posibil pentru un contract de 2 ore.
Pentru acel venit era raspunsul, la venitul brut realizat.
Ok, conform acestui calculului de pe site-ul 'calculator-salarii' rezulta ca CMI-ul are de platit lunar la stat 19 lei. Am pus 475 brut impartind salariul minim brut pe economie de 1900 lei la 4 ( contractul fiind de 2 ore). Este corect? Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
Samicri, utilizator
Are de platit la stat si contributiile angajatului(10% CASS,25% CAS si 10% impozit) adica 198 lei si contributia angajatorului 2,25%, adica 11 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
elenazan, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariul cenzor pensionar mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Spuneti-mi si mie va rog cum se calculeaza salariul unui cenzor pensionat la limita de varsta. Vrem sa i facem contract de munca la o suma neta ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu Elidor Elidor Buna ziua, pentru o femeie de serviciu care activeaza doar pe 1 scara din 3 ale unei Asociatii de proprietari, 1.la conventia civila ce se incheie, ce dari ... (vezi toată discuția)
Cum se va face un calcul corect la asociatia de proprietari ? Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Potrivit OUG nr. 79/2017 începând cu 1 ianuarie 2018, se vor acorda următoarele : Contribuţiile sociale în 2018 : De la 1 ianuarie 2018 intră în ... (vezi toată discuția)