avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cat trebuie sa plateasca angajatorul pentru contractul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cat trebuie sa plateasca angajatorul pentru contractul meu part time de 2 ore?

Buna ziua,

Sunt medic rezident si am incheiat contractul de munca cu spitalul la care voi lucra ( angajatorul fiind MS ). Pentru acest contract voi plati contributiile ( CAS, CASS, FS) si impozit pe venit. In paralel doresc sa inchei un contract de angajare cu un CMI pentru care voi lucra 2 ore. Avand in vedere ca salariul brut va fi sub cel minim pe economie, as dori sa stiu cat vor valora contributiile CMI-ului. ( stiu ca acum se platesc aferente salariului minim brut pe economie dar nu am gasit o formula de calcul exacta ). Contabila m-a asigurat ca eu nu voi fi nevoit sa le platesc pentru acest contract part-time doarece le voi plati deja prin contractul de angajat ca rezident incheiat cu ministerul. Intrebarile mele ar fi: 1. Cat datoreaza CMI-ul statului pentru contractul prin care ma angajeaza part-time. 2 Este corecta informatia primita de la contabila, conform careia eu voi fi scutit de plata contributiilor pentru acest contract. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Samicri , utilizator 22:33, 3 Februarie 2018
Probabil dvs. ati calculat contributiile la suma de 475 lei Brut, dar din ce stiu legea s-a schimbat pentru part-time si contributiile datorate de angajat se calculeaza la suma de 1900 ( salariul minim brut pe economie ). Cu toate acestea, acest lucru nu e relevant deoarece, asa cum v-am spus si mi-ati confirmat ca e corect, contabila m-a informat ca din moment ce le platesc deja full in primul contract ( cel de rezidentiat ) nu mai este nevoie mi se retina si pentru acest contract. Acei 11 lei ma interesau, nu stiam ca procentul contributiei angajatorului este 2,25%, aceasta e informatia pe care o cautam prin postarea mea. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
Samicri, utilizator
Nu m-ati inteles, trebuie sa vi se retina, nu exista venit pentru care sa nu se datoreze ceva!
Atat doar ca se retin contributii in procentele mentionate de mine mai sus, dar la venitul de 475 lei si nu la salariul minim de 1900, asa cum contribuie cei care nu mai au alte venituri.
Acum am inteles la ce v-ati referit, in acest caz inseamna ca venitul meu net va fi de 475-198, adica 277 lei. Inteleg ca legea cu retinerea aplicata la salariul minim este pentru cei care nu au alte venituri, dar asta inseamna ca am fost informat gresit de catre contabila, care mi-a spus ca nu voi plati nimic ca si contributii pentru aceast contract cu CMI-ul, ( ci doar impozitul aferent brutului ), datorita existentei contractului de rezidentiat. Va multumesc pentru clarificari !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
Samicri, utilizator
Poate incheiati cu CMI un alt fel de contract si nu un contract individual de munca, acest aspect ar trebui lamurit.
In momentul de fata, pentru veniturile mici pe care le voi realiza ( lucrand doua ore pe zi ) am gasit aceasta varianta ca fiind mai avantajoasa decat PFA/SRL, iar despre contractele de colaborare mi s-a transmis ( tot de catre contabila ) ca nu prea mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul cenzor pensionar mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Spuneti-mi si mie va rog cum se calculeaza salariul unui cenzor pensionat la limita de varsta. Vrem sa i facem contract de munca la o suma neta ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu Elidor Elidor Buna ziua, pentru o femeie de serviciu care activeaza doar pe 1 scara din 3 ale unei Asociatii de proprietari, 1.la conventia civila ce se incheie, ce dari ... (vezi toată discuția)
Cum se va face un calcul corect la asociatia de proprietari ? Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Potrivit OUG nr. 79/2017 începând cu 1 ianuarie 2018, se vor acorda următoarele : Contribuţiile sociale în 2018 : De la 1 ianuarie 2018 intră în ... (vezi toată discuția)