avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salariu femeie de serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salariu femeie de serviciu

Buna ziua, pentru o femeie de serviciu care activeaza doar pe 1 scara din 3 ale unei Asociatii de proprietari,
1.la conventia civila ce se incheie, ce dari trebuie sa plateasca, dupa noul cod fiscal, 01 ian.2018?
2.am dedus , din discutiile purtate aici pe acest subiect, ca e de preferat sa fie conventie civila pe perioada limitata, cu o pauza de 1 zi intre o conventie si alta?
3.pentru un program de 2 ore/zi salariul trebuie sa fie tot min /economie sau fractionat la 4, dupa logica 2 ore/zi= 8 : 2 = 4
Multumesc si... La multi ani pe anul acesta !
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 11:12, 4 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, nu stiu unde ati citit ca un ingrijitor cladiri poate fi angajat cu conventie civila.
Femeia respectiva o angajati cu CIM part time, 2 ore/zi. Programul de curatenie il faceti cum stiti, o zi da, una nu, sau altfel. Oricum trebuie sa rezulte 40 ore pe luna.
Acum sunt acasa, nu am sa va dau mai multe amanunte decat ca brutul va fi in valoare de 475 lei, iar netuln in mana este de 308 lei.
Cand ajung la sediu, va pot da mai multe amanunte.
Insa, ce trebuie sa va zic: cu acelasi progeam de 2 ore/zi puteti sa o angajati pe toate cele 3 scari de bloc si atunci cheltuiala salariala pentr fiecare proprietar se va reduce drastic.
Multumesc ! Intrebarea e de pe post de consultant de fosta presedinta de asoc. , prietena care m-a rugat sta intr-un complex de 3 vilute deservite de 1 centrala proprie, la doua dintre vilute nu sunt interesati de curatenie, nu stiu amanunte de ce, dar in cea in care sta prietena vor sa fie cineva permanent cu curatenia, dar o sa-i fac sugestia pe care mi-ati dat-o. Multumesc inca odata ! Weekend frumos !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revin
Omul nostru, pensionar, cim part time , 2h/zi:
- brut = 475 lei;
- retineri as. = 167 lei (48 lei sanatate si 119 lei pensie);
- contrib. asoc.= 11 lei;
- venitul net = 494 lei ( are deducere 510 lei, deci nu i se mai cal. impozit)
- rest plata = 308 lei;

Ca o paranteza: Cheltuiala salariala este de 475+11=486 lei;
Blocul la care lucreaza are o sup.utila totala de 2.108.48 mp (44 apt. x 47,92 mp), astfel ca rezulta un cost de 0, 23055 lei/mp sup. utila, adica 11.05 lei/apt.

Ei, acum mai sunt conditii, daca omu' dvs. este/nu este pensionar, daca mai are si alte locuri de munca, daca are persoane in intretinere. Daca are pers. in intretinere, influenteaza nivelul deducerii in sensul de crestere a valorii. La noi are val. minima 510 lei - deci nu are pers. in intretinere.
Daca sunt neclaritati, discutam!
Promt si la obiect !!!!
Multumesc inca odata !
P.S.
Ce inseamna cei 11 lei=contrib.as. ?
persoana este la pensie, nu are pers. in intretinere si nu are alt loc de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Elidor
Nu doresc sa supar pe cineva , dar vin si eu cu un calcul din ce am citit / studiat si atunci la un salariu brut de 475 lei pentru un contract de 2 ore / zi calculul ar fi cam asa :
Angajat
CAS 25 % = 119 lei
CASS 10 % = 48 lei
DP = 510 lei
IV 10 % = 0 lei
Rezulta un salariu net de 308 lei ( 119+48 = 167 ) 475 - 167 = 308 lei
Angajator
CAM 2,25 % = 11 lei
Diferenta de CAS , CASS pana la valoarea salariului minim ( 1900 lei ) se suporta de angajator si atunci din 1900 scadem 475 si rezulta 1425 lei , la aceasta suma se plateste :
CAS = 356 lei
CASS = 142 lei
Salariu complet devine 984 lei pe care ii plateste asa cum am spus angajatorul .
Pentru acel net de 308 lei cu program de 2 ore / zi se plateste in plus suma de 676 lei !
Daca lucreaza la stat , atunci lucrurile se schimba , acele sume sunt suportate de ....stat
Doresc sa intreb persoanele care se ocupa cu contabilitatea , cum a procedat / calculat pana la 1 ianuarie 2018 cand salariu minim era de 1450 lei ? sa vina cu exemple si chiar nu mai sunt persoane care sa vina cum au calculat salariile pe luna ianuarie 2018 in asociatii de proprietari cu program part time ?
Eu nu zic sa va luati dupa ce spun eu , dar va recomand sa studiati situatia pentru a nu avea neplaceri , recunosc incaodata ca nu sunt contabil si nu ma ocup cu asa ceva in asociatie , dar pentru linistea mea mai intreb in stanga ,in dreapta , mai studiez
O zi buna va doresc ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la contract part-time pensionar marcel.damaschin marcel.damaschin Cum se calculeaza contributiile sociale si toate \"darile\" in \"lumina\" noilor prevederi, pentru 4, ori 2 ore, zilnic, ori \"n\" ore/saptamana? Multam! (vezi toată discuția)
Calcul salariu duduvasile duduvasile Buna ziua, Am o nelamurire, sant angajat la o firma in care patronul imi da salariul pe cartea de munca 1450. Mi s~a propus sa aleg o marire de salariu intre, ... (vezi toată discuția)
Salariul cenzor pensionar mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Spuneti-mi si mie va rog cum se calculeaza salariul unui cenzor pensionat la limita de varsta. Vrem sa i facem contract de munca la o suma neta ... (vezi toată discuția)