avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probe incuviintate si nedepuse
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probe incuviintate si nedepuse

Sa-u incuviintat de instanta de judecata un material probatoriu.
Partea nu a dat curs incuviintarii ,motivand fel de fel de prostii ,respectiv instanta sa face ca nu vede ,in calitate de justitiabil si solicitant al probelor incuvintate ,ce demersuri sunt necesare sa efectuiez,atit cat priveste partea,cat si pe de alta parte,instanta sa ia masuri pentru aducerea acestor probe pe care le consider esentiale.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
geo-vem, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:04, 2 Februarie 2018
Daca instanta a oblgiat partea adversa sa depuna probele si acestia nu le vor depune, veti fi in avantaj. Nu am inteles foarte multe din ce ati spus dvs.. Depinde si de ce probe vorbim: inscrisuri, martori, expertize, etc..
Inscrisuri,care rezultau ca urmare efectuarii unor operatiuni ,si care acuma nu ar mai exista dupa cum seugereaza.Problema mea este ca parca,instanta ar tine "cu ursu",doream un argument in drept ca sa oblig instanta de a reveni cu solicitarea catre parte,sub o anumita sanctiune.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
geo-vem, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand sarcina probei ii revine celui care face o sustinere, existand si exceptii ( vezi litigii de munca ).
E greu de inteles ce se intampla mai exact: inteleg ca societatea care trebuia sa depuna inscrisurile, nu o face si invoca ca nu le mai are. Instanta va lua act de acest aspect si va judeca in consecinta. Vedeti si art. 295 CPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloace de proba in procesul civil - propunerea, incuviintarea si administrarea probelor rodica stan rodica stan Buna ziua, sunt parte intr-un poces civil. Instanta a cerut ambelor parti pt. un anumit termen-depunerea probatoriului in scris; eu am depus cererea - partea ... (vezi toată discuția)
Probele audio sunt inscrisuri? KLTM KLTM Probele audio sunt inscrisuri la un dosar ? Adica, daca se cere incuviintarea lor ca proba se cere ca inscris sau cum se cere incuviintarea lor? Multumesc. (vezi toată discuția)
Intampinare fara atasarea inscrisurilor FRD FRD Ce sanctiune rica parata in litigii de munca daca in intampinare trece decat generic in probatiune solicitam proba cu inscrisuri si proba cu martori. La ... (vezi toată discuția)