avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita-...urgent, va rog!
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita-...urgent, va rog!

Buna Seara! S-a facut un contract de imprumut si garantie imobiliara intre societatea mea si o persoana fizica,in baza caruia am dat imprumut persoanei fizice o suma de bani. termenul de restituire al imprumutului, conform intelegerii partilor este de 31.12.2009. persoana fizica in cauza in vederea garantarii imprumutului a inteles sa constituie ipoteca de rangul I asupra unui imobil (casa), proprietatea lui, inscris in C.F nr....
Intrebarea mea ar fi urmatoarea:in cazul in care pana la termenul de 31.12.2009 nu mi se inapoiaza suma imprumutata si se va proceda la executare silita, voi primi intregul imobil ipotecat in favoarea societatii mele sau numai suma imprumutata acestei persoanei fizice.? Va rog raspuns urgent! Cu stima,
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 08:33, 20 Octombrie 2009
Imobilul va fi vandut la licitatie publica, din pretul obtinut vi se va da dvs suma imprumutata, iar restul va primi persoana fizica respectiva.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
Cristina Pielmus , Avocat
Iar susendarea executarii silite se poate face numai cu dare de cautiune.;)
In situatia in care pretul obtinut pe imobilul respectiv depaseste valoarea imprumutului, dvs veti primi doar ceea ce ati imprumutat iar excedentul va fi remis debitorului.
In situatia in care pretul obtinut la vanzarea prin licitatie publica va fi mai mic decat valoarea imprumutului, dvs veti primi acea suma in totalitate iar debitorul va fi obligat in continuare fata de dvs. pentru diferenta de suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil la licitatie RobertZoicas RobertZoicas Buna ziua. Am imprumutat pe cineva cu 37.000 euro si am intocmit un contract de imprumut la notar, iar acesta a fost inscris in cartea funciare pentru ... (vezi toată discuția)
Imobil scos la licitate urgent gemilia gemilia am luat un imprumut in 2008 dela o pers suma 80000 euro cu contract de ipoteca la notar, tot in 2008 diferenta de o luna am luat de la alta persoana 2000 euro ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara elenadanielagri elenadanielagri Am o casa care a fost evaluata la suma de 150000 eur,.sunr datoare cu suma de 11500 eur la o persoana fixica,am o ipoteca pusa pe casa in suma de 43000 eur.Am ... (vezi toată discuția)