avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul fara salariu din trecut afecteaza vechimea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul fara salariu din trecut afecteaza vechimea acum ?

Buna ziua, As vrea sa stiu , daca cineva imi poate spune, legea care stipuleaza ca nu se considera la calculul vechimii in munca si concediul fara salariu afecteaza si perioadele de concediu fara salariu de dinainte de aparitia acestei legi sau se aplica doar pentru perioadele de concediu fara salariu de dupa aparitia acesteia ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 18 Octombrie 2018
Zilele de concediu fara plata determina ca perioada lucrata sa nu poata fi considerata vechime neintrerupta..?
Indiferent de perioada lucrata, concediile fara plata nu constituie vechime in munca.
As mai vrea sa stiu daca se poate corecta aceasta situatie in mod legal si cum anume, adica de asa natura incat sa fie asigurata continuitatea, vechimea sa nu fie considerata ca intrarupta din cauza unor zile de concediu fara salariu ( luate, din initiativa angajatului dar cu acordul Anagajatorului-altfel nu se puteau efectua, pentru ca nu a exista vreo alta posibilitate la acel moment)
Nu prea aveti cum sa remediati problema , decat prin modificarea tuturor documentelor astfel incat salariatul sa figureze activ in acea perioada.
vreau sa spun daca exista vreo reglementare juridica de care cel in cauza se poate prevala , similar cu legislatia care s-a aplicat recent, anul trecut parca, pentru perioadele de somaj -pentru care s-au platit contributiile CAS aferente, ca si cand ar fi fost lucrate

Alte discuții în legătură

Calcul vechime Alexxa2 Alexxa2 Buna seara. Am fost angajata la data de 01.01.2000 (neîntrerupți), somaj 01.02.2010-31.04.2010, reangajată cu data de 01.05.2010, încetare contract si ... (vezi toată discuția)
Plata pentru cumpărare vechime Constantin1958 Constantin1958 Vreau sa cumpăr un an vechime pentru sa ies la pensie (vezi toată discuția)
Vechime in munca in romania Stancu Luminita Stancu Luminita Buna ziua, Fiica mea lucreaza in Emirate cu contract de munca ca stewardeza. Conform regulilor salariale de acolo nu i se opreste din salariu: impozit, ... (vezi toată discuția)