avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Buna ziua,
Doresc sa angajez o camerista cu salariul 1.000 RON in mana. Ce cheltuieli am in acest caz?
Existenta salariului minim brut pe economie de 1.900 ron, ma obliga sa-l ofer, sau tine de negocierea mea cu angajatul?

Multumesc,
Andrei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 22 Februarie 2018
Existenta salariului minim brut pe economie de 1.900 ron, va obliga sa-l oferiti.
Exista posibilitatea angajarii unei cameriste pe PFA, adica ea cu PFA sa presteze servicii pe baza unui contract cu mine?
Da, se poate face asa ceva.

1. PFA poate desfășura activitățile pentru care este autorizată, singură sau împreună cu cel mult 3 persoane, angajate de aceasta, în calitate de angajator, cu contract individual de muncă, încheiat și înregistrat în condițiile legii.

2. O persoană titulară a PFA poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terțe persoane care funcționează atât în același domeniu, cât și într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cred ca nu am explicat speta cum trebuie: PFA camerista, poate desfasura activitate la mine PFA pensiune, pe baza de contract prestari servicii, fara contract de angajare?
Da, poate face asa ceva ..

Alte discuții în legătură

Impozitul forfetar madyfree1987 madyfree1987 1..As dori sa stiu si eu in ce consta impozitul forfetar si ce influenta are asupra persoanelor PFA . 2..As vrea sa stiu daca se poate lucra in domeniul ... (vezi toată discuția)
Pfa are salariu? arinna arinna La un pfa venitul brut obtinut este si salariul brut sau ele sunt diferite? Adica se declar ca aceeasi valoare sau diferit? (vezi toată discuția)
Taxe pe venitul salarial LidiaMuraru LidiaMuraru Taxa de angajarea cu 4 ore cu un salar SUB salarul minim pe economie - 1900 Ron, cum se calculeaza si daca e legal. Multumesc. (vezi toată discuția)