avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat perioada determinata 3 luni, nu si-a primit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat perioada determinata 3 luni, nu si-a primit salariul

buna seara,

Sunt angajata cu Contract individual de munca pe perioada determinata.
Nu mi-am incasat salariul, iar la sf. lunii octombrie imi expira contractul.
Nu are cine sa-mi inregistreze nici un fel de adresa la sediul social, deoarece este un spatiu inchiriat si acolo nu este nimeni.

Vreau sa dau in judecata firma in vederea recuperarii salariului. Cum trebuie sa procedez? Raspunde si administratorul personal in cazul in care firma nu are de unde sa-mi dea banii?

Multumesc.

Mihaela
Dupa ce obtienti hotarirea judecatoreasca care constituie titlu executo va putei indrepta impotriva conturilor sau bunurilor societattii eventual sa apelati la un executor judecatoresc
Multumesc.

Dar daca firma nu mai are nimik, nici un ban in cont, nici un bun, nici macar sediul social, pentru ca am aflat de la cel care-i inchiriase spatiul pt. sediul social al societatii, ca din cauza faptului ca nu si-au platit chiria au reziliat contractul de inchiriere?

Pot sa ma indrept impotriva administratorului?

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului , constitue infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau amenda, conform art.277 Codul Muncii
Va multumesc foarte mult.

O sa merg la firma de contabilitate sa iau ceva acte doveditoare. Azi am fost si la ITM Bucuresti si tipa la care este dosarul angajatorului mi-a spus sa fac o plangere la sediul din Radu Voda si o sa primesc un raspuns de la ei. Cica vor face cercetari la firma, dar cum firma nu mai are un sediu .... nu stiu unde vor trimite citatiile sau instiintarile.

Am fost si la Tribunalul Bucuresti sa depun o cerere de chemare in judecata la Sectia a VIII-a Litigii de munca si Asigurari sociale si termenele sunt in martie 2010. Cum rezolva acest termen cele 15 zile termen de urgenta prevazut de lege? Am mai intrebat in stanga si dreapta si cica trebuie sa fac o cerere de repunere in termen. O sa ma documentez maine si in acest aspect.

Incep sa fac demersurile.

Viata usoara tuturor si inca o data "MULTUMESC"

Mihaela Ilie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu suplimentar platit mamei pentru nasterea copilului Nelia2583 Nelia2583 Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca orice angajator este obligat sa respecte articolul 51, lit c din contractul colectiv de munca: Art. 51 - În afara ... (vezi toată discuția)
Fara carte de munca dragomirelena78 dragomirelena78 Cum se procedeaza cu persoanele care te angajeaza fara contract,te tin doua saptamani, te muncesc si nu ti plateste munca. Unde se reclama?Elena (vezi toată discuția)
Cartea de munca la itm v_florina v_florina Buna ziua, Incerc sa identificat CM a unei angajate din alt judet, care se afla in concediu de ingrijire copil. La ITM Bucuresti, unde are firma sediu, mi ... (vezi toată discuția)