avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salariu de la firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salariu de la firma

Mi s-a terminat pe data de 5 dec.2009 preavizul de 15 zile care mi s-a inmanat dupa teminarea acestuia in urma restructurarii postului din firma.firma nu mi-a dat insa nota de lichidare ,salariile restante si nici plata salariilor compensatorii.Eu sunt din Targoviste si firma e din Bucuresti .
1.Cum procedez in continuare ca sa i-mi iau nota de lichidare si banii?
2.Pot sa adresez o plangere la ITM Bucuresti prin e-mail sau scrisoare si cum sa formulez
3.Daca ii dau in judecata trebuie sa-mi iau avocat?care avocat?eu nu pot sa ma deplasez la bucuresti mereu
ajutati-ma sau sfatuiti-ma va rog frumos
Cel mai recent răspuns: gatej cezar , utilizator 18:10, 20 Decembrie 2009
Potrivit prevederilor CCMUNN , perioada de preaviz nu poate fi mai mica de 20 de zile lucratoare .

Daca nu postati innt-o sectiune gresita a forumului , primeati raspuns la solicitarea dumneavoastra in maxim o ora de la postarea problemei .
@Romania - sunt de acord cu tine , dar asta nu inseamna sa stergem mesajul ci doar ca moderatorul care se ocupa de acest forum sa-l teleporteze pe dreptul muncii!:D

@Gatej Cezar - Sfatul meu este sa faceti reclamatie scrisa la ITM Bucuresti si sa prezentati detaliat aspectele prezentate de catre dvs in randurile de mai sus! IN mod cert o sa vi se solutioneze problema!
Daca ii dati in judecata , in mod cert va trebui sa va deplasati la termenele de judecata in Bucuresti sau sa angajati un avocat din Bucuresti care sa va reprezinte la proces!B-)
1. Sediul social al firmei eeste in BUcuresti, dar dvs unde ati lucrat in Targoviste sau in Bucuresti ?

2. Daca ati lucrat in Targoviste , sesizarea se poate depune si la ITM Dambovita . Daca ati lucrat in Bucuresti, atunci sesizare o puteti depune online la adresa
[ link extern ]
sau prin posta
ITM Bucuresti, Str. Radu Voda nr. 26-26A, sector 4.

3. Pentru a va gasi un avocat puteti apela la sectiunea consultanti ai forumului.
Buna ziua,
Potrivit art. 284, alin. 2 Codul Muncii, cererile pentru judecarea conflictelor de munca se adreseaza instantei competente in a carei circuscriptie reclamantul isi are domiciliul. Prin urmare, cererea de chemare in judecata o veti formula la Tribunalul Dambovita, dvs. locuind in Targoviste. De asemenea, prin cerere puteti solicita sa vi se achite si cele 5 zile din preaviz pe care angajatorul nu vi le-a acordat, conform art. 74, alin. 2 din Contractul colectiv de munca la nivel national pentru anii 2007-2010 si celelalte drepturi salalriale restante, indexate, majorate si reactualizate pana la data platii efective.
Ar fi bine sa va adresati unui avocat cel putin pentru formularea actiunii, sa nu cumva sa omiteti ceva.
Dvs. nici nu ati beneficiat de preaviz intru-cat vi s-a comunicat, in mod abuziv, ca perioada preavizului ar fi ultimile 15 zile lucrate...Daca , atunci cand ati semnat acea instiintare de "preaviz", ati pus data de luare la cunostiinta, ar trebui sa cereti in instanta (pe langa celelalte drepturi banesti) plata intregii perioade de preaviz (20 zile lucratoare).
Grabiti-va sa faceti plangere la Tribunalul Dambovita. Nu platiti taxe fiind litigiu de munca iar onorariul avocatului il veti recupera de la angajator prin cheltuieli de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator

Alte discuții în legătură

Restructurare post 3l3na 3l3na buna ziua, lucrea de un an, iar momentan din cauze economice postul pe care lucrez (secretara)a fost restructurat. stiu caam dreptul la un salar ... (vezi toată discuția)
Desfintarea locului de munca adle adle Buna ziua, In cazul in care mi se reduce locul de munca(reducere de personal)cu preaviz de 15 zile. Trebuie sa fiu prezenta 8 ore/ zi la munca? Va ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii costy1972 costy1972 Buna ziua ,sint in perioada de preaviz pentru concediere si as vrea sa stiu daca pot primi salarii compensatori ?intrucit intentionez sa atac in instanta ... (vezi toată discuția)