avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de interese?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de interese?!

Buna ziua,
Se da urmatoarea situatie, 2 surori au 2 prieteni cu care inca nu sunt casatorite, prietenul uneia dintre ele lucreaza ca audit pentru o banca(merge in toata tara), cel de-al doilea vrea sa se angajeze ca partener servicii clienti pentru aceasi banca la care vine in audit prietenul primei, se considera conflict de interese daca nu sunt rude?


Va multumesc anticipat,
Andrei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 4 Februarie 2018
Nu exista conflict de interese.
Sunteti sigur, e posibil ca acest conflict de interese sa apara dupa ce aceste persoane devin rude, asta daca vor deveni vreodata?
Exista un document unde pot citi despre aceasta treaba, am cautat peste tot pe google si nu am gasit nimic?

Va multumesc
art.301 C.pen
Conflictul de interese
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

Legea nr.161/2003 , Titlul IV Conflictul de interese și regimul incompatibilităților în exercitarea demnităților publice și funcțiilor publice, Capitolul II - Conflictul de interese
art.70 si urm.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate, conflict de interese pentru administratorul public, functie contractuala lex69 lex69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti pana la ce grad de rudenie, sau afinitate sunt stabilite incompatibilitatea si conflictul de interese pentru functia in regim ... (vezi toată discuția)
Este acesta un caz de conflict de interese? stelyan 01 stelyan 01 Daca un director al unei institutii publice cum este APIA, aproba , acordarea unei subventii mamei lui ( aproba prin semnatura si parafa dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese hdanny hdanny M-ar interesa sa stiu daca dintr-o comisie de acordare a unor drepturi, pot sa faca parte si sotul si sotia, sau intra la \\\\"conflict de interese\\\\" , sau ... (vezi toată discuția)