Buna ziua,
Sunt nascut in data de 09.09.1956 si am urmatoarele perioade ce pot fi considerate vechime in munca:
-2 ani scoala profesioana in meseria de mecanic utilaje constructii si terasamente(1973-1975);
-9 luni curs de specializare in meseria de tamplar(1979);
-1 an, 3 luni, 18 zile stagiu militar;
-20 ani, 1 luna, 5 zile tamplar la grupa II de munca in perioada 1978-1998;
-9 luni, 26 zile somaj (1998-1999);
-1 luna o firma privata;
-4ani, 5 luni pensie de invaliditate;
-6 luni pensie de urmas.
Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie, indiferent de forma si aici ma refer la pensie partiala sau anticipat?
Va multumesc pentru raspuns!
procesomanul
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
De-asta se mai spune cand ajungi pe mana tribunalelor "sala pasilor pierduti". Nu am idee cat dureaza dar, terbuie sa alergati dupa documente (daca nu le aveti sau daca le mai gasiti), sa le legalizati daca este necesar. Apoi pana va programeaza tribunalul. Toate astea implica drumuri, cheltuieli. Este posibil ca scoala profesionala sa fie considerata ca an scolar. Nu an intreg. Prin urmare nu pot sa va spun precis cat mai ramane diferenta de la 3 ani si 8 luni. Adica cu cheltuieli cu tot sa ramaneti, binisor, sub suma de 10700. Banuiesc ca va este greu sa dati aceasta suma. Altfel nu mai intrebati. Aveti deja peste 61 de ani. Deci va incadrati la pensie anticipata partial (60 ani). Eu unul asi da banii pentru a lua aceasta pensie. Indemnizatia de handicap nu este afectata din cauza pensiei. Indemnizatia de handicap nu poata fi sistata decat de catre comisia medicala, dar acest lucru nu are legatura cu pensia. Ramane la latitudinea Dvs. Poate aveti norocul sa mai citeasca cineva discutia sa se priceapa mai bine cum este de facut si sa va dea un raspuns mai concis. Intre timp, mai puteti culege si Dvs informatii in functie de ce v-am mai spus si eu. Mai multe nici eu nu stiu.
Varsta pensionare
BADNIC4
Buna ziua,parintii mei au stagiu de cotizare pt pensie complet,respectiv mama nascuta in 17.8.1960-35 ani si 4 luni cotizatie si 3 ani si 6 luni grupa a.2.a ... (vezi toată discuția)