avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri de masa

Buna ziua,
As vrea sa stiu, va rog, in ce conditii se pot acorda in mediu privat tichetele de masa? Prezenta, norma, calitate? Pot fi penalizati salariatii cu retinerea bonurilor ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 6 Februarie 2018
Acordarea tichetelor de masa este reglementata in Regulamentul intern, CCM aplicabil sau in CIM. Tichetele se acorda cel mult un tichet pentru fiecare zi lucrata, numai la functia de baza. Pentru zilele de concediu de odihna, concediu medical, concediu fara plata sau absente nu se acorda tichete de masa.
In sectorul privat, tichetele de masa pot fi acordate in baza prevederilor din c.c.m. aplicabil, din reg.intern sau in urma unei decizii/hotarari a angajtorului.

Retinerea bonurilor nu este o sanctiune disciplinara .
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara - incalcarea codului muncii VatafuF VatafuF Salut. Zilele trecute am incalcat Regulamentul Intern (fara intentie) al companiei unde lucrez, fapt ce a dus la intocmirea unui referat pentru cercetare ... (vezi toată discuția)
Primesc bonurile de masa? larafabian larafabian Am lucrat cu cim la o s.c. si am plecat cu lichidare la zi, cim a incetat cu acordul partilor. Societatea acorda bonuri de masa. Pe ultima luna insa, datorita ... (vezi toată discuția)
Raspundere materiala si disciplinara in acelasi timp! mony mony Intr-o societate comerciala se produce din vina unui angajat o paguba materiala.Salariatul in cauza isi recunoaste vina si semneaza un angajament de plata ... (vezi toată discuția)