Buna ziua. Am făcut armata între '85-'87. Din ian'87 pana mai'87 la atelier lăcătușerie, după care au urmat 10 și jumătate de mina. In octombrie'97 mi-am luat ordonanța și de atunci nu am mai lucrat pe teritoriul României. Întrebarea e când beneficiez de pensie?
Din ceea ce ati postat aici, pentru cei 10 ani lucrati in subteran, vi se va reduce varsta standard de pensionare, cu 5 ani. Tot grupa I de munca va aduce un stagiu aferent tot de 5 ani.Deci veti avea un stagiu total de cotizare de 15 ani, ceea ce va va da dreptul pentru pensie in Romania, deoarece indepliniti conditia de stagiul minim de cotizare. Varsta la data pensionarii va fi de 60 de ani. Tot atunci vi se va lua in calcul si armata.
Imi cer scuze fata de utilizator. Dl Carp are dreptate ! Mi-a scapat din atentie stagiul complet de cotizare, care este obligatoariu. Daca nu mai lucrati pe teritoriul Romaniei si lucrati in strainatate, cu contract de munca (legal) inca 25 de ani, atunci se cumuleaza cu stagiul din Romania. Pana atunci varsta Dvs de pensionare este cea indicata de Dl Carp !
Multumesc Dle Carp !