avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical in timpul sarcinii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical in timpul sarcinii

buna ziua, sunt insarcinata in sapt 21 si am o sarcina cu riscuri. in ultimele 12 luni am beneficiat de 55 de zile de concediu medical 25 de zile de la medicul de familie si 30 de la medicul obstetrician. intrebarea mea este umatoarea: de cate zile de concediu medical pentru incapacitatea de munca mai pot beneficia, deoarece voi avea nevoie avand in vedere ca pot beneficia de concediu prenatal abia de la 30 de saptamani?nu stiu sigur daca medicul de familie imi poate da 30 si medicul specialist 90 sau ambii medici in total pot da 90 de zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 20 Iulie 2018
Puteti intra in concediu de risc maternal - 120 de zile.

Normele de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate din 05.01.2018
Sect. a 6-a Concediul și indemnizația de risc maternal
Art. 49. -
Dreptul la concediul de risc maternal se acordă în condițiile prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă,
aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 25/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 50. -
Certificatele de concediu de risc maternal se eliberează de medicul de familie sau de medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, cu avizul medicului de medicina muncii, pe perioade de maximum 30/31 de zile calendaristice, pe o durată totală de maximum 120 de zile calendaristice, în întregime sau fracționat, asiguratelor gravide, asiguratelor care au născut recent sau care alăptează.

Art. 51. -
Cuantumul brut lunar al indemnizației de risc maternal se determină conform art. 31 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 52. -
Indemnizația de risc maternal se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Art. 53. -
Concediul și indemnizația de risc maternal se acordă fără condiție de stagiu de asigurare.

Detalii gasiti aici
- www.avocatnet.ro/forum/discu...

- www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal Doinadoina38 Doinadoina38 Bună ziua , momentan sunt în CCC pana la data de 6.02.2019 ! Sunt insarcinata intr- o luna , întrebarea mea este dacă pot beneficia de concediu risc ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal lucretiav lucretiav cum pot obtine concediu de risc maternal.ce treuie sa fac (vezi toată discuția)
Concediu cu risc maternal. Allymaya Allymaya Buna ziua,am și eu o intrbare.Doresc sa intru in concediu cu risc maternal .Am 18saptamani,domeniu in care lucrez,m-a impune sa stau foarte mult in picioare ... (vezi toată discuția)