avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eu m-am întors în tara după 17 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eu m-am întors în tara după 17 ani

Am 15 ani de reședință în Italia 13 ani lucrați în regulă de ce anume ași putea beneficia ex.dacă îmi deschid o firmă sau dacă mă angajez. Eu cred că sunt doar vorbe sau chestii electorale
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 9 Februarie 2018
Nu inteleg ce asteptari aveti.
Nu este o legislatie in vigoare care sa mentioneze avantaje de care va interesati.
Pentru anii lucrati in Italia este bine sa va procurati documente necesare pentru cand veti iesi la pensie. Gasiti aici informatii utile care pot fi valabile si pentru data cand veti depune dosarul de pensionare:
www.avocatnet.ro/articol_472...
Exista text de lege care prevede anumite avantaje pentru cei care se intorc in tara.

Legea 76/2002
art. 76^1
(1) Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni, în cuantumurile stabilite la art. 75 alin. (2)-(4) și cu respectarea condițiilor prevăzute la art. 751 și 76.

(2) Dispozițiile alin. (1) se aplică persoanelor în situația întoarcerii la domiciliul de pe teritoriul României sau la noul domiciliu ori reședință pe care îl/o stabilesc pe teritoriul României și se încadrează în muncă în localitatea de domiciliu/reședință sau în localitățile învecinate acesteia, iar localitatea respectivă se află în una dintre zonele prevăzute în Planul național de mobilitate, potrivit art. 75^^1 alin. (2).
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună, sunt in italia din 2017 fara intoarcere in tara, sunt ... StrainInTaraMea StrainInTaraMea Bună, sunt in Italia din 2017 fara intoarcere in tara, sunt 4 ani din care 1 an si 4 luni am muncit cu acte in regula, acum sunt in şomaj şi aş vrea să ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sotul meu s-a intors din anglia, cum procedam pentru ... Saradani Saradani Bună ziua. Sotul meu s-a intors din Anglia, cum procedam pentru prima de instalare? (vezi toată discuția)
Bună ziua as avea nevoie de mai multe detalii privind legea ... Alex_alin Alex_alin Bună ziua As avea nevoie de mai multe detalii privind legea 76/2002 cu privire la prima de instalare. Eu și soțul ne am reîntors în România după ce am ... (vezi toată discuția)