avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cuantum amenzi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cuantum amenzi

cât costă punctul de penalizare? dar cel de amendă?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:50, 9 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Punctul de penalizare nu costa, Costa doar permisul, cand se acumuleaza 15 pct in 6 luni.
Punctul de amenda este de 10% din salariul minim pe ec. Guvernul a decis insa, sa fie plafonat, sa ramana 145 de lei, cat era cand era minimul pe ec, 1450.
Deci dacă pe Pv (plătit şi aruncat între timp) scria 9 puncte×suma nu ştiu care, înseamnă că alea nu erau puncte de penalizare. Fiind aia prima mea amendă, am plătit-o şi habar nu mai am de detaliul amendă sau penalizare. Abia la recenta amendă pt un bec ars m-am sesizat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
v-am mai zis, nu e treaba dvs sa le numarati chiar daca e vb de penalizare. daca se aduna cumva 15 puncte de penalizare, vi se aduce la cunostinta sa mergeti sa il predati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit adrianvalentin77 adrianvalentin77 buna ziua, in data de 06.04 am fost surprins de aparatul radar avand o viteza de 93 km/h in localitate , fapt pt care am fost amendat cu 10 puncte de amenda. ... (vezi toată discuția)
Talon retinut kennya kennya Buna ziua. Mi-a fost retinut talonul pe data de 21 ian pt defectiuni la sistemul de iluminare in partea din spate a autoturismului art 10 din 195/02 art ... (vezi toată discuția)
Suma de plata in 15 zile calculata si scrisa gresit pe pv kitt10 kitt10 Buna ziua , am primit o amenda pentru viteza in afara localitatii la care am primit 10 puncte de amenda adica 145 lei inmult cu 10 = 1450 lei suma totala de ... (vezi toată discuția)