avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este obligatorie sa ai la bord Cartea de salvare a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este obligatorie sa ai la bord Cartea de salvare a autoturismului?

Buna ziua!

Va rog sa imi precizati daca exista reglementata in legislatia romaneasca obligativitatea detinerii la bordul autovehiculului a "Cartii de salvare a autoturismului".

cu stima
Toth Zsigmond Bela
Cel mai recent răspuns: Zsiga , utilizator 21:38, 9 Februarie 2018
In prezent Codul rutier nu contine prevederi in acest sens.
Gasiti informatii aici: [ link extern ]
Nu este lege in vigoare, este doar propunere. apartinand ACR
Concret este vorba despre o nouă reglementare a Uniunii Europene care prevede ca soferii sa detina la loc vizibil "cartea de salvare a autoturismului",respectiv o fisa format A4 care contine informatii despre airbaguri, baterie, caroserie si cele mai importante puncte ale masinii-informatii esentiale in caz de eveniment rutier si necesitatea interventiei echipelor de salvare
Problema esentiala consta in acea ca nu exista cartea de salvare pentru toate marcile si modelele de vehicule care se deplaseaza pe drumurile publice,iar unii detinatori de vehicule au constatat diferente semnificative intre carte si realitate
”În ceea ce priveşte obligativitatea deţinerii la bordul autovehiculului a cărţii de salvare, nu există vreo prevedere legală care să stipuleze acest aspect, astfel că lipsa acesteia nu poate face obiectul vreunei sancţiuni contravenţionale”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Citeste mai mult: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de salvare auto claudiubaluta claudiubaluta Buna ziua! Va rog sa imi precizati daca exista reglementata in legislatia romaneasca obligativitatea detinerii la bordul autovehiculului a \\\\"Cartii de ... (vezi toată discuția)
Cartea de salvare a masinii carllod carllod exista in \"judetul\" ROMANIA sau in UE vreo norma,lege, OU, HG sau ordin de ministru care sa prevada obligativitatea detinerii cartii de salvare la bordul ... (vezi toată discuția)
Problema declanșare airbaguri Adrian11111 Adrian11111 Buna ziua , in urma cu câteva zile tatăl meu a avut un accident , având o viteza de peste 50 km /h si neavând timp/vizibilitate a lovit automobilul din ... (vezi toată discuția)