avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cartea de salvare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cartea de salvare auto

Buna ziua!

Va rog sa imi precizati daca exista reglementata in legislatia romaneasca obligativitatea detinerii la bordul autovehiculului a "Cartii de salvare".
Am gasit variante ale acestor fise, in functie de modelul vehiculului, pe site-ul ACR [ link extern ] /
insa nu se face referire la nici o lege/ordonanta/ordin de ministru/etc nici macar la legislatia europeana din care am inteles ca s-a extras acest paragraf.

Cu stima,
Claudiu Baluta
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: claudiubaluta , utilizator 08:17, 5 Septembrie 2015
Linkul postat nu exista
Legea îi obligă pe producatorii auto să publice pe site-urile lor cărțile de bord pentru toate modelele produse,
Exista dispozitii in vigoare ale comunitatii europene a caror aplicare se doreste si de catre ACR si Ministerul Transporturilor
Pentru siguranța soferilor si a pasagerilor din Uniunea Europeana, inclusiv a celor din Romania, autoritățile recomandă să aibă în autoturisme așa numita ”Carde de salvare la bord”Aceasta este o pagină A4 unde, în caz de accident, salvatorii găsesc o schemă cu locurile în care se află airbagurile, bateria, dar și punctele de rezistență ale caroseriei. „Cartea de Salvare la Bord” standardizatã, in format A4, ce cuprinde informatii cu privire la localizarea armãturilor cabinei, rezervorului de combustibil, abateriei, a airbagurilor, a generatoarelor de gaz, a unitãtilor de control etc., precum si informatiile referitoare la precizarea punctelor adecvate de tãiere, este mai mult decat necesarã.
.
Buna seara!

Va multumesc pentru raspuns, insa pe mine ma interesa numarul OMT sau Norma Europeana care te obliga sa deti acest formular A4 la bordul autovehiculului. Am inteles ca este o actiune a Politiei Romane care "amendeaza" pentru nedetinerea la bordul autovehiculului a acestei carti. Sau cel putin asta incearca, inteleg ca lege care sa defineasca contraventia respectiva nu exista.

Cat despre obligativitatea postarii acestora pe site-urile producatorilor, eu nu prea le-am gasit publicate. In plus, pentru auto cu instalatii GPL montate in service-uri autorizate si omologate RAR, de unde as putea lua aceasta Carte de salvare? Ar trebui sa o puna la dispozitia clientului furnizorul instalatiei GPL?

Parerea mea personala este ca sunt probabil 1.000-1.500 de angajati SMURD. Nu cred ca se face gaura in buget achizitia unor tablete care printr-un simplu click sa acceseze acest link unde eu am gasit mai toate Cartile de Salvare auto: [ link extern ] .

Va multumesc inca odata pentru lamuriri!

Cu stima,
Claudiu Baluta
Avand in vedere ca obligatia emiterii cartii de salvare la bord intra in sarcina producatorilor auto,vedeti ca atat comunitatea europeana cat si autoritatile nationale recomanda ca soferii sa detina documentul
E o initiativa a cluburilor auto din lume, sub patronajul ONU, eu n-am gasit nicio referire la vreo directiva UE :(
Este vorba despre urmatorul site
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2015
DlGoe, utilizator
Buna dimineata!

Va multumesc amandurora pentru ajutorul acordat.
Site-ul dvs. este edificator.

Cu stima,
Claudiu Baluta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie sa ai la bord cartea de salvare a autoturismului? Zsiga Zsiga Buna ziua! Va rog sa imi precizati daca exista reglementata in legislatia romaneasca obligativitatea detinerii la bordul autovehiculului a \"Cartii de ... (vezi toată discuția)
Cartea de salvare a masinii carllod carllod exista in \"judetul\" ROMANIA sau in UE vreo norma,lege, OU, HG sau ordin de ministru care sa prevada obligativitatea detinerii cartii de salvare la bordul ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala gezenie gezenie Salut! Am fost lovit de un tip si asigurarile mi-au declarat dauna totala. acum nush cat o sa imi dea asigurarea pe o masina din 98 Laguna 1.9 DTI ...are idee ... (vezi toată discuția)