avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De ce sunt chemat in instanta iar?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

De ce sunt chemat in instanta iar?

Buna ziua,
De curand am primit o citatie de la TB sectia i penala camera preliminara -fond cum ca sunt chemat in instanta in calitate de intimat in dosarul cu obiectul confiscare speciala art. 315 lit c NCPP ( petent diicot ). In mentiuni este specificat ca apararea este obligatorie( citez"in cazurile prevazute de art 90 si art 93 alin 4 din legea 135/2010 privind codul de procedura penala apararea este obligatorie") la fel si prezenta .
Anul trecut am avut prima instanta unde s.a incetat urmarirea penala si am primit amenda pe care am achitat-o iar copia am atasat-o la dosar atat la tribunal cat si la diicot(original) , urmand ca la ceva timp sa primesc plic cu incetarea urmarii penale .
Puteti sa ma ajutati cu cateva informatii despre aceasta problema si cat de grava este ?
Multumesc ,
Trebuie studiat dosarul. Poate e alta fapta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-au ridicat niste bunuri in vederea confiscarii in cursul procesului si trebuie sa dispuna judecatorul de camera preliminara asupra confiscarii. Cititi art. 549^1 c.p.p.
In citatia primita era specificat faptul ca am nevoie de avocat sau pot primi unul din oficiu . Este neaparat nevoie ?
Am citit dosarul si in data de (..) s-a dispus sesizarea judecatorului de camera preliminara in vederea confiscarii speciale a x obiect . Deci nu cred ca o sa mai primesc ceva inapoi iar urmarirea penala s.a incetat de anul trecut .

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Vi s-au ridicat niste bunuri in vederea confiscarii in cursul procesului si trebuie sa dispuna judecatorul de camera preliminara asupra confiscarii. Cititi art. 549^1 c.p.p.

Daca ati fost legal citat, se judeca si in lipsa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie pentru dosarul cu obiectivul: confiscare speciala (art ... Sab101 Sab101 Citatie pentru dosarul cu obiectivul: CONFISCARE SPECIALA (art 315 lit. C NCPP) Buna ziua! Am primit o citatie si am 2 nelamuriri: 1. In ce consta aceasta ... (vezi toată discuția)
Confiscare speciala art. 315 lit. c ncpp Victor2017 Victor2017 Buna seara, Anul trecut am fost prins cu un grinder in care se afla si o cantitate foarte mica de canabis. Mentionez ca acesta mi-a fost confiscat de catre ... (vezi toată discuția)
Citatie- confiscare speciala marceliures marceliures Acum ,am primit o citatie in calitate de invinuit Material : Penal Stadiul procesului al dosarului : Fond Obiectul dosarului: confiscare speciala ( art. 315 ... (vezi toată discuția)