avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general trecere la platitor tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

trecere la platitor tva

buna ziua. daca ma poate ajuta cineva...
am o intreprindere individuala, neplatitor TVA comert. Problema e ca , desi am produse foarte cerute, la distribuirea lor catre magazine ma lovesc de faptul ca nu am gasit inca nici un contabil de asemenea magazin care sa accepte facturi fara TVA. Diverse motive, inclusiv ca trebuie sa puna ei din buzunar TVA-ul...Acest lucru imi aduce destule pierderi prin refuzarea marfii. Ce pot face? cum sa poate rezolva? Trebuie eu sa trec la platitor TVA, sau imi explica cineva clar ce trebuie facut de catre acesti contabili care nu stiu ce sa faca cu facturile fara TVA?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:40, 21 Octombrie 2009
stiu, de asta nu am intrat de la bun inceput ca platitor. Insa, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar m-am lovit si de situatia" sunt profesoara de economie, nu ma invatati ce am de facut" ... si multe alte exemple de acest fel. Si, asta ma face sa nu-mi vand marfa, oricat de ceruta este - calitate profesionala la pret cu 50 % sub piata, fiind direct din fabrica, la pretul lor.
De asta caut o slutie de a rezolva problema cu TVA
va inteleg ; cum am spus si mai sus, variantele sint : fie ii convingeti ca tot atit bani dau, numai ca o parte mai mica la stat si o parte mai mare la dvs, fie analizati , cum spuneti si dvs , daca merita ...
Daca dvs ati deveni platitor, ar da mai putin la stat si mai mult la dvs .
Dar in final e tot atit .
Mult succes, si daca mai e nevoie de ceva ... va rog !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire tva intracomunitar..? TRASNET TRASNET Am un SRL, sunt platitor de TVA, inscris in Romania. Achizitionez marfa pentru revanzare pe factura fara TVA de la firme platitoare de TVA din Ungaria. De ... (vezi toată discuția)
Platitor sau nu de tva emilpiros emilpiros Am o mare dilema si nu gasesc pe nimeni sa ma ajute. Am infiintat o intreprinder individuala pentru vanzari pe internet. problema e cu plata TVA. Din cate am ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste tva-ul? imi da statul banii inapoi? vasile15 vasile15 Am o nelamurire in legatura cu acest TVA..eu sunt platitor de tva pe toata activitatea..cand cumpar o marfa din Germania,eu cumpar marfa fara tva\\"neamtul imi ... (vezi toată discuția)