avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Buna ziua ! Dupa 3 ani de căsătorie am decis sa divortez de soțul meu ( avem o fetița de 3 ani ) ! Avem domiciliul stabilit in strainatea , eu am apartament in Ro dinainte de căsătorie , el consuma droguri ușoare fiind intr-o țara unde sunt legale (dar nu ne afecta pe noi sau fetița ) , el zice ca merge la lucru zilnic de luni pana sambata (la 6:30 iese din casa se întoarce seara la 8 sau 9) , eu lucrez cu fetița dupa mine 3 zile pe sapatama la curățenie , el bani imi da doar când are chef de chirie! Motivul pt care vreau sa intenteze divorțul e faptul ca nu se ocupa absolut deloc de noi , e ca inexistent in viața noastră , câteodată si duminica pleca de acasa " la munca" si la cât spune ca lucrează ar trebui sa me asigure macar mancare, chirie si haine ceea ce nu se întâmpla eu fiind nevoită sa lucrez cu fetița de când avea ea 6 luni !Eu m-am îmbolnăvit cu nervi din cauza asa , tremur el ma amenință ca imi ia fetița ca eu sunt bolnava psihic dar sunt fără tratament momentan si nu am medicamente tari de depresie e o forma ușoară! El minte foarte mult mie frica ca o sa mergem la divorț si reușește sai convingă pe anchetatori si sa imi ia fetița ! Ce dovezi pot sa strâng eu împotriva lui , sa am pregătit faptul ca el e plecat tot timpul de acasa, bani nu ne da suficienți, ( eu am firma de curățenie de 6 luni cu venit) ,nu e viața de familie ce avem noi si fetița va fi afectată de absenta lui ,ea îl iubește foarte tare si el pe ea la fel cred dar nu face absolut nimic pt ea , ea doarme când el vine seara acasa câteodată se vad dimineta , in cursul zilei nu ne suna aproape niciodată,a luat 15.000 de euro bani din banca ( am extras) de la nunta fără acordul meu (la care eu am avut 90 perechi el 17 ) si a cumparat un ap nou la care mai trebuie sa dea diferența si nu o are si a trecut termenul limita deci cred ca va pierde bani aia ! E total iresponsabil, nu va putea avea grija de fetița, am vreo șansa in situația asta sa imi am doar eu custodie aspupra copilului ? Lui oricum nu cred ca ii va fi încredințata, ma gândesc ca nu va putea păcăli instanța cu minciuni dar vreau sa imi pregătesc terenul pana intenteze divorțul când merg in Ro in mai !
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
IULIA-IULIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:25, 11 Februarie 2018
Daca sunteti hotarata, nu va ramane decat sa formulati actiune in instanta pentru desfacerea casatoriei si accesoriile acesteia,intrucat, ma gandesc ca desfacerea casatoriei in mod amiabil, nu este posibila, avand in vedere cele expuse de dvs.
Ca dovezi: va fi necesar sa aveti martori care sa depuna marturie ca cele invocate de dvs. in actiunea de chemare in judecata, sunt reale .
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Buna ziua,
inteleg ca nu aveti domiciliul in Roamia.
Daca este asa atunci e bine sa va interesati la un avocat din tara in care locuiti si unde se va desfasura divortul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă locuiti în străinătate si daca el nu este de acord cu divorțul în România veti divorta acolo.
Dacă el este de acord cu divorțul în România puteți divorta în țară.

De la acest aspect pornește analiza cazului dvs. cu toate consecințele juridice incidente.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cresc singura copila fara ca el sa mai intre in viata mea Baby help Baby help Sunt casatorita . Locuiesc in germania .Am o fetita de 3 luni. Sotul ma batut ma jigneste si nu mai o scot la capat cu el deloc. Acum ultima data ma lovit iar ... (vezi toată discuția)
Exista lege ptr asa ceva? Eveline23 Eveline23 Sotul meu a avut O relatie extraconjugala timp de 2 ani cu O femeie maritata si ea, acum 1 an sotul ei mi-a trimis O inregistrare vocala in care efectiv se ... (vezi toată discuția)
Părăsirea locuinței din strainatate IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, am o fetița in vârsta de 4 ani jumate suntem stabiliți in străinătate toți 3 ( eu, soțul și fetița) locuim in același apartament pe care ... (vezi toată discuția)