avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părăsirea locuinței din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părăsirea locuinței din strainatate

Buna ziua, am o fetița in vârsta de 4 ani jumate suntem stabiliți in străinătate toți 3 ( eu, soțul și fetița) locuim in același apartament pe care l-am închiriat eu înainte de căsătoria noastră la care plătim lunar chirie 1150e! Eu am firma de curățenie cu venit de 1400 e lunar ( am asa venit mic pt ca pot lucra doar cât timp fetița noastră este la școala)soțul are firma de construcții cu venit in jur de 2000 e lunar dar nu prea îmi aduce banii acasă, trebuie sa m-a chinui lunar sa plătesc chiria este când o plătesc doar la jumătatea lunii din cauza ca el nu ne ajuta plus celelalte cheltuieli ( mâncare, activități la fetița, transport)! M-am interesat sa închiriez ceva mai mic cu 2 camere dar nu găsesc la preț pe care eu sa fiu sigura ca îl pot achita și sa nu m-a mai cert cu el cu privire la banii !Având in vedere situația cu soțul meu m-am gândit sa m-a mut in Ro cu fetița mea eu am apartament acolo dinainte de căsătorie , soțul meu are domiciliul la ap meu din ro și in străinătate e înscris tot la ap închiriat de mine !
Vreau sa va întreb se poate sa am eu ceva probleme daca m-a mut cu fetița mea in ap din România ? Lui i-am zis a acceptat sa plecam dar doar verbal și face pe șmecherii cu mine m-a filmează dacă strig la el tot timpul ca el fumează ... și i-am zis sa nu mai fumeze acasă îmi vine mirosul in casa nu e bn pt copil ! Și m-a gândesc sa nu îmi facă rău legal dacă eu m-a mut in ro cu fetița , pentru ca mi se pare ca m-a filmează ca sa nu îmi dea pensie alimentara! As vrea sa plec sa nu mai fiu nevoia sa stau in așa situație stresanta financiar , cu un om iresponsabil care e plecat de luni pana sâmbătă de la ora 7 pana după orele 20 de acasă, nu da importantă copilului sau familiei ! As proceda corect legal dacă plec, se poate sa invoce părăsirea domiciliului ? Nu pot plăti se vede pe contul meu ce sume mici îmi da el mie pentru cheltuieli ! In ro momentan nu as avea loc de munca
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
IULIA-IULIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marya2019 , utilizator 18:16, 15 Aprilie 2019
Buna ziua,
Nu exista nicaieri in dreptul romanesc o infractiune sau macar o contraventie privind ,,parasirea domiciliului".
Veniti, divortati, solicitati pensia alimentara pentru minora si, eventual, solicitati si ordin de protectie daca va este teama ca va va agresa verbal sau fizic.
Nu e violent pentru ca fumează tot timpul zi de zi, e foarte calm dar in ro mi s-a întâmplat sa îl văd foarte nervos pentru ca nu a fumat ! Cel mai frica mie de faptul ca el pe mine m-a filmat de 3 ori când strigam la el și m-am enervat și tremuram de nervi și m-a enerva in continuare prin vorbe de-ale lui care se aud pe înregistrări și mie frica ca le va folosi împotriva mea dar eu in înregistrări to timpul ii menționam de banii și lipsa atenției pt familie!Eu m-am îmbolnăvit cu nervii din cauza comportamentului lui tremur doar cand m-a enervează puțin! Și la fetița ii tot zice pe filmare “ vezi ce face mamata” și ea se cam sperie in momentele alea! Poate sa îmi facă ceva cu așa înregistrări ? Țin sa Menționez ca nu știe nimic ce are legătura cu copilul inafara zilei ei de naștere , nu știe un program de masa sau somn, nu știe unde e școala ei, de la grădinița in 7 luni cât a fost a fost o singura data de a scos-o pentru ca eu m-a simțeam foarte rău și atunci a strigat la mine ca de ce a trebuit sa îl chem de la lucru , e total iresponsabil toată lumea știe și prietenii noștri, și familia mea și familia lui ( dar care in caz de vreun proces bineînțeles ca ar tine cu el )

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Nu exista nicaieri in dreptul romanesc o infractiune sau macar o contraventie privind ,,parasirea domiciliului".
Veniti, divortati, solicitati pensia alimentara pentru minora si, eventual, solicitati si ordin de protectie daca va este teama ca va va agresa verbal sau fizic.

Va rog sa ma scuzati, dar indraznesc sa va contrazic !
Doamna nu spune daca copilul are cetatenie romana sau straina .

Daca copilul are cetatenie straina , si mama pleaca cu copilul in Romania, tatal poate sa o reclame pt rapire, cu consecinte foarte grave !
In toate cazurile cand copilul are cetatenie straina, si se afla in tara respectiva, autoritatile se lupta sa il tina acolo ! Vedeti cazul Smicala !
Si mai este un caz , imi scapa numele, in Belgia... mama romanca, tatal belgian, copilul de 9 luni belgian... mama a fost obligata sa-l dea tatalui pt ca a vrut sa se intoarca in Romania .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua ! Dupa 3 ani de căsătorie am decis sa divortez de soțul meu ( avem o fetița de 3 ani ) ! Avem domiciliul stabilit in strainatea , eu am ... (vezi toată discuția)
Linistea si ordinea publica " la bloc" ? mare_melisa mare_melisa Am si eu o nedumerire cu Legii nr. 61/1991 Deci ce vreau sa spun e ca in septembrie anul trecut m-am mutat in chirie intr-un bloc, toate bune si frumoase ... (vezi toată discuția)
Divorț cu partaj complicat. cum pot dovedi în instanță ce a făcut cu banii noștri? IULIA-IULIA IULIA-IULIA Dupa perioade lungi si chinuite de încercări de a salva căsnicia de dragul copilului vreau sa divortez de tatăl copilului meu care consuma droguri ( nu ... (vezi toată discuția)