avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general În ce cont se virează contribuția asiguratorie ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

În ce cont se virează contribuția asiguratorie pentru muncă? Această contribuție se plătește și pentru contractele de mandat?

In ce cont se varsă contribuția asiguratorie pentru muncă, în cotă de 2,25%, prin OPFV2018 ? La BUGETELE ASIG.SOC. SI FD.SPEC. ?
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:46, 19 Februarie 2018
Nu, exista cont special.
Mulțumesc pentru răspuns.
Intre timp ,am aflat de la ANAF ca au inventat ieri un cont RO40TREZ62120A470300XXXX - Sume din contribuția asiguratorie pentru munca, in curs de distribuire (valabil pt. Timiș).
Dar am alta problema. Daca trebuie sau nu plătit pentru contracte de mandat la asociatii de proprietari ? La ANAF spun ca da, dar in noua declarație D112, pentru 2018, când se alege la asigurați SECȚIUNEA B4- corespunzătoare contractului de mandat pentru aleșii asociațiilor de proprietari, pune pe zero baza de calcul a contribuției asiguratorie pentru munca si nu calculează contribuția ca datorata
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
Viorel_Lucaciu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, trebuie.

Cod Fiscal:

ART. 2202 - Categorii de venituri pentru care se datorează contribuția asiguratorie pentru muncă

(1) Contribuția asiguratorie pentru muncă se datorează pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor, definite la art. 76 alin. (1) - (3), după caz, acordate de către contribuabilii prevăzuți la art. 2201 lit. a), respectiv realizate de către persoanele fizice prevăzute la art. 2201 lit. b).

ART. 76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică și următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:

g) remunerația primită de președintele asociației de proprietari sau de alte persoane, în baza contractului de mandat, potrivit Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, cu modificările și completările ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sociale si impozit Fireball Fireball Buna ziua, in asociatia noastra de proprietari presedintele asociatiei si cenzorul sunt remunerati pe baza unui contract de mandat incheiat cu Asociatia ... (vezi toată discuția)
Contributia asiguratorie de munca andregh andregh La Asociatiile de Proprietari cei cu contract de mandat nu se mai calculeaza cei 2,25%? de fiecare data cand introduc contributia asig de mca in D112 mi-l da ... (vezi toată discuția)
Obligatia de plata a cam 2.25%pentru pensionari angajati cu carte de munca CARPENSIONARI CARPENSIONARI Confor noilor legi de salarizare societatea trebuie sa plateasca 2.25% Contributia asiguratorie pentru munca, calcalat la salariul brut. Societatea noastra ... (vezi toată discuția)