avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfã rãmasã în gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfã rãmasã în gestiune

La o gestiune de marfă global-valorică ce se întâmplă cu marfa rămasa nevândută pe care nu o putem returna furnizorilor în cazul închiderii/suspendării activității?

Poate fi achiziționată la preț de achiziție de către administratorul/proprietarul societății?
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 09:09, 23 Octombrie 2009
soficu cristina a scris:

suspendarea activitatii fara declarare regim derogatoriu, va obliga la toate declaratiile catre institutii.Registrul inventar se completeaza de obicei la sf.anului cu inventarierea patrimoniului.Chiar daca aveti activ.suspendata, inventarierea anuala tot trebuie sa faceti.(Legea contab. nu prevede exceptii)

Dacă la inventarierea anuală constat diferențe cum le pot înregistra, ținând cont că am activitatea suspendată?
Qimer a scris:

soficu cristina a scris:

suspendarea activitatii fara declarare regim derogatoriu, va obliga la toate declaratiile catre institutii.Registrul inventar se completeaza de obicei la sf.anului cu inventarierea patrimoniului.Chiar daca aveti activ.suspendata, inventarierea anuala tot trebuie sa faceti.(Legea contab. nu prevede exceptii)

Dacă la inventarierea anuală constat diferențe cum le pot înregistra, ținând cont că am activitatea suspendată?

(1) De fapt, ar fi recomandat să efectuez o inventariere înainte de suspendarea activității?
(2) Pot suspenda activitatea în condițiile în care înregistrez debite la terți (furnizori)?
1) nu este obligatoriu,doar daca doriti.Oricum la sfarsitul anului trebuie efectuata inventarierea(noile norme de inventariere anuala va impun la sf. in mod normal)
2) suspendarea nu este incetare, este o intrerupere temporara(max3ani) care daca nu ar fi fost obligatia platii impozitului forfetar, multe firme nu o solicitau la camera de comert.Deci raspunsul este da,puteti ramane cu datorii si creante si totodata pe parcursul anilor puteti chiar avea situatia incasarii din creantele ramase in soldsi a platii din datorii
soficu cristina a scris:

1) nu este obligatoriu,doar daca doriti.Oricum la sfarsitul anului trebuie efectuata inventarierea(noile norme de inventariere anuala va impun la sf. in mod normal)

Înțeleg, dar în cazul apariției de diferențe de inventar, acestea nu trebuiesc înregistrate în contabilitate? Pot să le înregistrez daca îmi suspend activitatea?
Firmele suspendate,intocmesc bilant la sf.exercitiului financiar si implicit sunt obligate sa efectueze inventarierea anuala cu valorificarea inventarierii.Da, deci este obligatoriu inregistrarea tuturor diferentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stocuri balanta versus realitate ana & maria ana & maria stocuri in balanta neconforme cu realitatea! am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac? (vezi toată discuția)
Bunuri perisabile filip lumi filip lumi AM ACHIZITIONAT LEGUME CU 5 LEI PE KG, PRETUL DE VANZARE ESTE DE 6 LEI. IN URMA VERIFICARILOR MARFA NU A MAI CORESPUNS CALITATIV POT REDUCE PRETUL PRINTR-UN ... (vezi toată discuția)
Produse expirate declarate minus la inventar ContSters211969 ContSters211969 Buna ziua! As avea o intrebare: Exista posibilitatea ca marfa expirata care se afla in depozitul unei firme sa fie trecuta ca minus la inventar, cu toate ca ... (vezi toată discuția)