avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocarea roților autoturismelor în parcarea Kaufland
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocarea roților autoturismelor în parcarea Kaufland

Buna seara!Este legala blocarea rotilor autoturismelor in parcarea Kaufland si perceperea unei taxe pentru deblocare?La intrare in parcare exista niste panouri aditionale prin care esti atentionat ca ti se pot bloca rotile
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iannis75 , utilizator 13:19, 20 Noiembrie 2018
@ynocentta, in cazul dvs. este vorba despre un accident ale carei urmari le-ati putut constata imediat la fata locului. Daca nu ati fi avut cumparaturi pe care sa le puneti in portbagaj, si ati fi avut masina lovita in spate si lampile sparte sau bara indoita ori sparta, nu ati fi putut constata urmarile accidentului decat atunci cand ajungeati acasa sau a doua zi. Ce ati fi facut in aceasta situatie? V-ati fi dus in toate locurile pe unde ati circulat in ziua precedenta? Posibil.
Insa aici este vorba despre blocarea rotilor intr-o parcare privata si nu despre producerea unui accident intr-o parcare privata. In cel de-al doilea caz politia interveni numai atunci cand accidentul se soldeaza cu victime, in caz contrar ii trimite la plimbare si ii indruma sa isi incheie constatarea amiabila cand sunt implicate 2 masini sau sa se prezinte la un birou de accidente usoare, depinde de urmarile accidentului. In cazul blocarii rotilor politia nu intervine, in cazul accidentelor intervine cand este cazul.

Buna ziua. Ma aflu in aproximativ aceeasi situatie ca cea prezentata mai sus, exceptia constituind-o faptul ca masura blocarii rotilor nu a fost dipusa de catre politia rutiera sau locala ci de adminitratia magazinului Kaufland printr-o firma de securitate proprie ce are ca domeniu principal de activitate comertul ambulant. Cum si unde pot ataca aceasta decizie de blocare a rotilor masinii personale? Va multumesc.

ynocentta a scris:

Problema blocarii rotilor vehiculelor reprezinta o adevarata problema ,care genereaza dispute si polemici vis-a-vis de legalitatea masurii blocarii rotilor
Blocarea rotilor este legala daca exista HCL care sa prevada in mod expres situatiile si conditiile care pot conduce la blocarea vehiculelor
Cel mai probabil masura de blocare roti a fost dispusa de catre politia rutiera dar executata de firma care are contract cu primaria.
Cu toate acestea, nelegalitea ei poate fi constatata de catre instanta de judecata prin ridicarea unei exceptii de nelegalitate in instanta de contencios administrativ
Prin urmare, HCL este legala pana se va constata nelegalitatea ei prin hotararea instantei de concencios.
Daca vi se pare ilegala HCL, aveti dreptul prevazut si garantat de legea Fundamentala de acces neingradit la justitie
Daca doriti sa actionati in judecata firma care a blocat rotile masinii dvs. aveti si jurisprudenta cu privire la aceasta:
www.avocatnet.ro/content/art...
Exista multe hotarari judecatoresti,prin care instanta de judecata a dispus anularea HCL





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociaţia de proprietari poate bloca roţi în parcarea privată a blocului? maximiljen maximiljen Bună seara, Mă interesează ce spune legislaţia în cazul expus pe scurt în titlu. Pe larg întrebarea este: Asociaţia de proprietari a blocului ... (vezi toată discuția)
Parcare centru comercial dragoshz dragoshz Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: In incinta magazinului kaufland exista o parcare cu acces liber( nu exista bariere). In baza carui temei ... (vezi toată discuția)
Blocare roti profi RazvanG91 RazvanG91 Buna, Am o intrebare referitoare la legalitatea blocarii rotilor pe care am observat ca o desfasoara tot mai multe supermarketuri. Pe scurt, aseara am ajuns ... (vezi toată discuția)