avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligatia de a completa/detine NIR la un PFA cu norma ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligatia de a completa/detine NIR la un PFA cu norma de venit neplatitor de TVA

Buna ziua, am si eu o mare nelamurire.
Detin un PFA cu domeniu de activitate principal "activitati fotografice" la care i-am adaugat de curand inca 4 coduri pentru a putea deschide un centru de copiere si printare (xerox).
Anul acesta am depus declaratia pentru veniturile de anul trecut calculata din registrul de plati si incasari. Ce am cumparat am scazut din ce am incasat si am platit impozit la suma rezultata.
Am depus declaratia pentru ce suma estimez ca voi face anul acesta iar declaratia 600 inca astept sa vad ce si cum.
Bun. Am deschis punct de lucru, am luat casa de marcat, am inceput sa cumpar, le trec in registrul de incasari si plati si incep sa le vand, scot bon fiscal la fiecare operatiune. Avand numai produse pe care le personalizez (cani, tricouri, poze) am pus coduri generale pe casa de marcat (personalizare tricou, servicii foto, servicii xerox, etc)
Intrebarea mea este, imi trebuie NIR? Imi este frica de un control. Am afisat toate cele cerute de lege pe pereti, am toate actele la mine prezente, mai trebuie si acest NIR? Daca da, cum il completez? intrucat eu nu am un adaos comercial fix. El este generat in functie de cerinta clientului. Daca doreste a4 imprimat pe tricou plateste x lei, daca doreste 3/4 din a4 imprimat pe tricou si stau 1 ora sa ii creez design-ul il costa y lei, daca dureaza 2 minute il costa z lei. Sunt confuz total si as vrea sa fiu acoperit. Profitul zilnic este foarte mic si numai o amenda nu mi-ar pica bine :(
Cel mai recent răspuns: GabrielONE , utilizator 14:09, 22 Februarie 2018
Da, va trebuie nir si o lista de preturi. Nir completati la ce achizitionati cu factura dar cum scrieti ca veti presta si servicii, nu veti completa la rublica pretului de vanzare decat la produsele care reprezinta produse ce vor fi vandute ca atare (de exemplu daca va doriti sa vindeti topuri cu hartie de copiator), nu si la cele pe care le veti folosi la prestarea de servicii cum sunt serviciile foto sau de copiere.
si marfa trebuie neaparat sa fie prezenta in punctul de lucru? detin un magazin 3x3m patrati si nu prea am unde sa tin toata marfa care o cumpar pe factura. o pot tine la sediul social? (acasa)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in contabilitate a activitatilor de xerox , listare? laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua am deschis in martie anul acesta o intreprindere individuala cu vanzarea accesorilor de telefoane si calculatoare. Ma ocup si cu activitati de ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pt serviciul de copiere lorette2013 lorette2013 Buna ziua, am o firma de intermedieri asigurari si am pus si xerox, am cod caen, casa de marcat, tot ce imi trebuie! Trebuie sa bat in fiecare de in casa de ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile i.i. -servicii reincarcare cartele telefonie si carduri plati online Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, va cer ajutorul in elucidarea urmatoarelor probleme: 1-Detin un aparat de incarcari electronice cartele telefonie mobila , in fiecare saptamana ... (vezi toată discuția)