avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Găsesc rezolvare? Acordul vecinilor pentru izolarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Găsesc rezolvare? Acordul vecinilor pentru izolarea termică

Bună ziua! Am o problema și nu știu Cum sa îi găsesc rezolvarea. Locuinta mea formata din 3 camere și un hol (locuiesc la casă ) are spastele casei drept hotar ;nu am gard în spatele casei! Vecini din spate nu îmi dau voie sa intru în curtea lor sa pot sa îmi renovez peretele care este de fapt în curtea lor ;eu as intenționa chiar sa izolez termic dar nici nu vor sa audă! (Răutate ce sa spun!) Ce mă sfătuiți sa fac??? As prefera sa nu ajung în tribunal cu ăsta! Am auzit ca exista o lege în primărie în care cei din cazul meu ar găsi rezolvare ;adică vecini mei ar fi obligați sa îmi dea voie sa îmi consolidez spatele casei chiar sa îl izolez pt ca acesta sa nu se dărâme. Este adevărat? Mulțumesc! Aștept păreri!
Cel mai recent răspuns: LauraTinuta , utilizator 22:32, 12 Februarie 2018

Încercați pe cale amiabilă, arătați-le ce scrie în lege și poate se răzgândesc. Apelați și la mediere, înainte de a vă judeca cu ei, în caz că refuză în continuare.
SECŢIUNEA 1
Limite legale
Art. 622

Dreptul de trecere pentru efectuarea unor lucrări

(1) De asemenea, proprietarul este obligat să permită folosirea fondului său pentru efectuarea unor lucrări necesare fondului învecinat, precum şi accesul vecinului pe terenul său pentru tăierea crengilor şi culegerea fructelor, în schimbul unei despăgubiri, dacă este cazul.


Detalii: [ link extern ]
Buna ziua!
In Mun. Bucuresti exista o hotarare de care, probabil ati auzit dvs.
Este emisa de Consiliul General al Municipiului Bucuresti: HCGMB nr. 180/18.05.2017 - art. 3
Vedeti aici la pg. 15 [ link extern ]
Oare e valabil doar pt București? Mulțumesc pt inf!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ceva timp am cumparat o casa intr-un oras de provincie.deschiderea ... tudor_11 tudor_11 de ceva timp am cumparat o casa intr-un oras de provincie.deschiderea la strada e destul de mica,cam asa fiind majoritatea proprietatilor pe-aici pe strada. ... (vezi toată discuția)
Izolare exterioara perete comun podape podape Buna ziua! Locuiesc la casa, peretele dinspre sud al casei este orientat catre gradina vecinului (este si limita proprietatii mele). la o distanta de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la propietate !!!ma poate legea obliga sa intre vecinul pe propietatea mea???????? franicocom franicocom Buna ziua.Am si eu o intrebare. Am o casa batraneasca construita ca acum 40 de ani, NU este construita cu fata spre strada ci cu fata spre spatele casei ... (vezi toată discuția)