avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Inchidere balcon geamuri glisante
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Inchidere balcon geamuri glisante

Buna ziua, este necesara autorizatie de la primarie pentru inchiderea unui balocon cu geam glisant ? Am inteles ca pentru termopan este necesara autorizatie.
Cel mai recent răspuns: adriancoan83 , utilizator 14:14, 18 August 2023
Se intocmeste un proiect tehnic de catre o firma autorizata. In baza proiectului se solicita autorizatie de ctie. de la primarie pentru a nu avea surprize legate de schimbarea arhitecturii blocului.
Pentru inchiderea balconului se anunta Inspectoratul de stat in ctii. inainte de inceperea lucrarilor.
Este obligatoriu sa exista autorizatie de constructie
Exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Dispozitia in vigoare prevede fara echivoc
L nr 230/2007 Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Partea interioară a fiecărui balcon aparține proprietarului apartamentului. Dacă ne referim la legea 50/1991 actualizata in 2018 articolul 11 litera m) - lucrări de compartimentare provizorie nestructurala (nu necesita autorizație / autorizații)
Este aplicabila in cazul in care “inchiderea balconului” cu geamuri transparente culisante se face in interiorul balconului?
Am vazut la foarte multe rezidente noi construite recent cu astfel de sisteme.
In unele cazuri, inchiderea unui balcon cu geamuri glisante poate necesita autorizatie de la primarie sau de la institutia responsabila cu emiterea autorizatiilor de constructie. Cu toate acestea, pentru a obtine informatii exacte si actualizate, cel mai bine este sa soliciti consultanta oficial a autoritatilor competente sau a unui arhitect/cadastrist. [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2023
adriancoan83, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare balcon lazindaliborca lazindaliborca Buna ziua,am si eu nevoie de o informatie.Doresc sa inchid balconul actual(care e format din schelet metalic si sticla groasa cu fir metalic de sus pana jos) ... (vezi toată discuția)
Lnchidere balcon, izolare termica laurianvaida laurianvaida Buna dimineata, vreau sa stiu daca inchiderea balconului cu geamuri termopane si izolarea termica si repararea lui ( intr-o mica masura ) se face numai cu ... (vezi toată discuția)
Balcon cu sticla mata spre vecin Teo.ionita Teo.ionita Buna seara ! Am achizitionat o casa care are un balcon spre curtea vecinului: balconul terminandu-se chiar la limita de proprietate. Acesta era inchis cu ... (vezi toată discuția)