avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Regulament UE 679/2016
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Regulament UE 679/2016

Ce obligatii are o societate comerciala privind Regulamentul nr,679/2016? Lucram cu datele personale ale angajatilor.Le transmitem institutiilor cu care colaboram.Banci, Trezorerie, Societati de emitere tichete masa, asigurari de sanatate,etc. Ce acte trebuie sa avem intocmite, pt. a le preenta
Autoritatii Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal,in caz de control?
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Renomia - SRBA Insurance Broker , Consultant asigurari 14:38, 12 Februarie 2018
Buna ziua,
Aveti obligatia de "Operator de date" conform Regulamentului? Aveti, ca Scop, aceasta "culegere" a datelor cu caracter personal? Sau este o obligatie legala?
Desigur, raspunsul este ca aveti o "obligatie legala" sa prelucrati datele cu caracter personal ale angajatilor Dvs si NU sunteti un operator de date personale.
Sfat: angajati un DPO (Data Protection Officer) sau, mai bine, "ridicati" din randul echipei Dvs. aceasta persoana care, atentie, trebuie sa fie total independenta in firma, sa nu raspunda, in cadrul unei scheme de personal, de directorul general sau de seful serviciu administrativ si sa creeze un algoritm intern in baza Regulamentului, astfel incat sa raspunda la toate cele 8 drepturi ale unei persoane fizice. Inca o atentionare: nu-l recrutati din randul IT-ului, HR-ului sau Legal-ului!
De aceste drepturi veti fi intrebat de Autoritate, daca aveti grija de ele, daca le stocati in mod corespunzator, daca le-ati criptat, daca puteti raspunde, in mod judicios, la unul dintre drepturile fundamentale ale unei persoane fizice.
Cand transmiteti datele personale tuturor institutiilor cu care colaborati, vedeti ca, Dvs. deveniti "operator de date" si ceilalti trebuie sa se supuna, tot pe un sistem gen Regulament, Dvs.
Faceti acest lucru cat mai grabnic cu putinta pentru ca data de 25 Mai este foarte aproape iar algoritmul intern se poate face numai dupa consultarea tuturor departamentelor firmei, inclusiv a directorului general. Da, cititi bine, in conditiile Regulamentului, ar fi bine ca si directorul general, atunci cand semneaza un contract, sa-l aiba "de-a dreapta" lui si pe DPO, tocmai pentru a nu incalca sau contraveni Regulamentului....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dpo meduard meduard Buna ziua, Daca sunt inspector resurse umane ,pot fi si responsabil cu protectia datelor cu caracter personal(Data protection officer -DPO) in acelasi ... (vezi toată discuția)
Responsabil cu protecția datelor Alex97 Alex97 Buna ziua. Care sunt conditiile ce trebuie indeplinite si modalitatea in care se poate obtine titulatura de operator de date personale ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Angajare dpo rrramor rrramor Buna ziua, Un DPO intern, angajat propriu, se numeste prin Decizie interna sau prin schimbarea incadrarii in contractul de munca? Mentionez ca daca il ... (vezi toată discuția)