avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare DPO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare DPO

Buna ziua,

Un DPO intern, angajat propriu, se numeste prin Decizie interna sau prin schimbarea incadrarii in contractul de munca?

Mentionez ca daca il angajez ca si Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal (cor 242231) nu il pot opera in revisal - nu are codul.

Cum fac totusi sa am DPO, cu acte, cu fisa de post, cu totul in regula?


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 30 Mai 2018
Responsabilul DPO se numeste din randul personalului intern, fara schimbarea incadrarii initiale si numai pentru entitatile mari, cu peste 50 salariati.
Obligația de a numi un responsabil cu protecția datelor nu ține de mărimea entității, ci exclusiv de îndeplinirea condițiilor expres prevăzute de articolul 37 din Regulamentul european 2016/679,

GDPR prevede că ocuparea funcției de responsabil cu protecția datelor se va putea face ori prin numirea cuiva din interiorul firmei, ori prin încheierea unui contract de servicii cu cineva din afara acesteia. Deoarece dispoziția nu este foarte precisă, rezultă că firmele vor avea o oarecare libertate în a alege varianta cea mai potrivită.
Ok, eu am un Manager de sercuritate (mentionez ca avem incheiat un contract cu o firma de paza, iar Managerul de securitate e responsabil de buna derulare a contractlui - nu are oameni in subordine) pe care vreau sa il numesc DPO (responsabil cu protectia datelor). Cum fac aceasta numire? Printr-o decizie interna in care il imputernicesc si numesc in aceasta functie? Adaugand la fisa lui de Post si atributiile din regulament?
Numirea o faceti printr-o decizie interna, adaugand la fisa de post si atributiile pentru DPO.
Multumesc mult de tot!

Alte discuții în legătură

Protectia datelor comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Avem un site online, de unde preluam comenzi pentru vanzare, pentru care inteleg ca trebuie sa avem o persoana desemnata, responsabila cu protectia ... (vezi toată discuția)
Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Conform legii, din 25.05.2018 intra in vigoare anumite Reguli privind protectaia datelor cu caracter personal. Societatile comerciale ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ofiter protectia datelor spiridon camelia spiridon camelia Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca un ofiter GDPR , angajat in cadrul unei societati pe o alta functie , trebuie sa aiba un contract de munca separat ... (vezi toată discuția)